lauantaina, lokakuuta 16, 2004

Päätöstalkoot

Eilisiltana tunnit kuluivat nopeasti mm. keskustelun, lämmittämisen ja musiikin kuuntelun merkeissä. Pohdimme sähkölämmityksen kytkemistä päälle, mutta päädyimme kuitenkin polttamaan puita uunissa. Työhuoneen sängyn vieressä palomuuri on vieläkin aavistuksen lämmin.


Tänään pidettiin kauden viimeiset yleiset talkoot veturitallilla. Perinteisesti ne sujuivat haravoinnin merkeissä. Ermo oli hankkinut lehtipuhaltimen lainaksi; kiitokset hänelle, Lissulle ja Hanskille. Lehtipuhallin oli erinomainen väline erityisesti kääntöpöydän montun puhdistamisessa. Joitakin vuosia sitten lehtipuhallin nimettiin valtakunnallisesti vuoden turhakkeeksi. Laite on kaksitahtisen polttomoottorinsa vuoksi (nelitahtista on nykytekniikalla vaikea rakentaa yhtä pieneksi ja tehokkaaksi) pahaääninen ja siksi luonnollisia torjumisreaktioita herättävä. Turhakkeen nimeäjät ymmärtääkseni esiintyvät mielellään humaaneina ihmisinä. Miksi ruumiillisen työn tekijöiden olka- ja kyynärnivelet eivät painaneet tässä vaa'assa?


Talkoiden yhteydessä pidettiin Museoveturiseuran hallituksen kokous. Esityslistalla olivat paperilla isoimmat asiat sinä noin puolentoista vuosikymmenen aikana, kun olen hallitukseen kuulunut. Olavi 72-v toimi asiantuntijajäsenenä. Kutsutun asiantuntijan roolista nauttimisen sijasta/ohella hän otti hoitaakseen kolme käytännön asiaa. Kenenkään muun osalle ei tullut kuin korkeintaan yksi. Onkohan meillä nuorilla jotain oppimista? Asioiden valmistelun avoimuuden kannalta myönteistä oli myös se, että museonhoitajana toimiva Terhi opiskelijakavereineen ehtivät istuutua museon lähitulevaisuutta koskevien pykälien ajan. Omasta - sangen jäävistä - mielestäni kokous sujui loistavasti. Hallituksen toiminnan asianmukaisuutta kiitettävän läheltä seuraavat tilintarkastajatkin olivat paikalla; kiitos heille.


Kaupungin miehet olivat käyneet estämässä tallin vesiputkiston jäätymisen oma-aloitteisesti. Ilkka tarjoutui hakemaan kahviveden omasta hanastaan, eikä saunomisesta edes haaveiltu. Illalla miehet jäivät juttelemaan taukotupaan mm. ajankohtaisista asioista. Polkaisin pankkiautomaatille hoitamaan yhdistyksen finanssiasiat ja sitten kotiin ennen kuin dynamo olisi pitänyt laittaa päälle. Tamperelaiset ja muutkin, käykää ihmeessä PR-päivillä tulevana viikonloppuna Vaprikissa.

Ei kommentteja: