maanantaina, huhtikuuta 16, 2007


Jotain hyvää virtuaalimaailmassa


Hyvin valmisteltu virtuaalikokous on melko tehokas tapa hoitaa kokouksia. Tämänpäiväisessä viranomainen oli hajasijoitettu Jyväskylästä Riikaan ulottuvalle alueelle. Paikkariippumattomuus ei ole minusta kuitenkaan virtuaalikokouksen mielenkiintoisin piirre. Se on itsestäänselvyys.

Tehokkaaksi virtuaalikokouksen tekee sisäänrakennettu viestiliikennekuri. Jos koollekutsuja on laatinut kokousympäristöön asialistan jäsentelyineen valmiiksi, on asiasta aika vaikea poiketa tai edes vahingossa puhua toisen päälle. Ja mikä parasta, päätökset tai ainakin niiden rungot tulevat automaattisesti kirjalliseen muotoon, eikä sihteerille jää turhaa tulkinnanvaraa.

Vielä muutama kuukausi sitten olin skeptinen Opetushallituksen tarjoamaa virtuaalista kokousympäristöä kohtaan, mutta tutustumisen jälkeen se on alkanut tuntua yhä paremmalta. Teknisissä seikoissa riittää parannettavaa, mutta oikealla käyttötavalla nykyisestäkin saa paljon irti.

Kokouksen takia minun ei tietenkään olisi pitänyt matkustaa Helsinkiin, vaan olisin voinut hoitaa homman ammattikoululta Valkeakoskelta tai vaikka täältä Korkeamäen juurelta Akaasta. Mutta muiden leipätyöhön liittyvien asioiden vuoksi käynti Ammattienedistämislaitoksella osui kreivin aikaan.

Iltapuhteena lenkki, jolla tuli kesäisen lämmin. Mahdollisten terveysvaikutusten nollaus tapahtui alennusmyynnistä ostetulla pääsiäissuklaalla. Ja verkkoon muutamia kuvia viikonlopun kurssilta.

Tulin muuten katsoneeksi kylällä seurakunnan ilmoitustaululta, että ehdokasnumeroni seurakuntavaaleissa on 76.

Ei kommentteja: