keskiviikkona, elokuuta 18, 2004

Teknistä tietoa ja tietämättömyyttä


Minulla on taas kerran ilo ja kunnia työskennellä hyvien opiskelijoiden kanssa: kahdelle fyysiselle kiintolevylle raitasarjoitettu looginen levyasema ja sinne käyttöjärjestelmän näennäismuistitiedosto. Asiaa :-)

Mutta atk-laitteiden hankinta-asioissa pitää olla aina vain tarkempana. Peli menee joskus tiukille.

Ei myöskään kannata hankkia toiveikkaana laitteistopohjaisen kiintolevypeilauksen mahdollistavaa tietokonetta selvittämättä sitä, voiko peilauksen toteuttaa rinnakkais- vai sarja-ATA-väylässä. Molemmat löytyvät nykyaikaisesta kokoonpanosta, mutta ohjain ehkä osaa peilauksen vain toiseen. Kustannustehokkaaseen pakettiratkaisuun yhä edelleen kuuluvat rinnakkais-ATA-kiintolevyt eivät itseään peilaile sarja-ATA-väylän kautta. Arvatkaa, kuka oli thymä? Eikun tyhmä.

Inter-b


B. Virtasen ystävänä olen pitänyt alusta asti Ei sinutella -blogista. Tosin en tiedä, onko mainittua kahta tuotosta millään tavoin oikeudenmukaista verrata keskenään.

"Nurmela" marssittaa esiin toinen toistaan ikävämpiä hahmoja pysytellen itse puhtaana pulmusena. Ehkä lukijat haluavat samaistua häneen, viattomaan ihmiseen kaiken pahuuden keskellä.

B. Virtanen on sentään paitsi heikko ja tahdoton myös juonitteleva ja kostonhimoinen. Lähes uskottava.

Muumiromaaniin on vielä oma osa kirjoittamatta, mutta nyt jo heitetään uutta haastetta. Tämä on helpompi. Tietenkin se olisi 2000-luvun kansanruokala eli kebab-pizzeria. Halvat hinnat ja isot annokset. Riittävän siisti, mutta ei hieno. Kalusteissa putkijalat, pöytälevyt koivumelamiinia. Ei kahvia ja colaa vahvempien aineiden anniskeluoikeuksia. Seinälle muutama kehystetty matkailumainos eksoottisesta paikasta: vaikkapa 1960-luvulla tehty Viiala-juliste, jossa ajaa Dm8-moottorijuna. Tunnelmaa luovana taustamusiikkina vuorottelisivat Iskelmäradio ja Radio Nova.

Tuo ruokala taitaa kylläkin olla (julisteen aihetta lukuunottamatta) jo olemassa ja huomattavasti ammattitaitoisempien ylläpitäjien hoidossa.

Ei kommentteja: