maanantaina, elokuuta 23, 2004

Nörttineutri matkustaa


Se on sitten taas syksy ja laivaseminaari. Sunnuntaipäivän anti oli jopa yleisen koulutuspolitiikan osalta vaatimaton. Mistään täsmällisemästä puhumattakaan. Tuttuja kasvoja, kättelyitä, small talkia. Joitakin kiinnostavat sosiaaliset pelit. Joidenkin virkaan kuluu niiden pelaaminen kaikkien halukkaiden kansa. En kadehdi.

Veijo, sittemmin helsinkiläistynyt hämäläistoveri vuosien takaa, vihjaisi jossakin vaiheessa päivää, että kentälle tarvitaan kiireesti uusi Linux-aiheinen tietokonetekniikan tehtävä asentajatutkinnon kokelaille. Ylipainavassa laukussa matkaeväänäni sattui olemaan sopivia vermeitä. Illallisen – joka oli turhan runsas ja yksi lasi punaviiniä aivan liikaa – jälkeen painuin hyttiin kokeilemaan ja kirjoittamaan. Toistakymmentä sivua ja jonkinlainen tulos syntyikin. Katsotaan nyt, kelpaako se. Hyttitoverini ilme oli näkemisen arvoinen, kun hänen saavuttuaan yöllä kerroin kirjoitelleeni koko illan Linux-tehtävää. Pääsinköhän elämättömän nörtin ideaalityypiksi hänen mielikuvamaailmaansa?

En ole laivaseminaarien ystävä. Pidän seminaareista, joihin voi matkustaa junalla. Ei toki pelkän kulkuvälineen itsensä vuoksi vaan uivan Babylonin kulttuurin joidenkin ominaispirteiden vuoksi. Seminaarit eivät ole täällä tehokkaimmillaan. Paitsi järjestelykustannusten kannalta.

Alakulotettuja tunnelmia korosti aamutuimaan saapunut viesti, että sijaiseni työmaalla on sairastunut. Viesti oli lähetetty eilen, mutta kun jo tällaisella matkalla puhelin tuntuu kirjaavan itsensä milloin minkäkin saaren takana milloin mihinkin verkkoon (soitto työpuhelimella työmaalle ei edes onnistunut), löytyi sopivat roaming-sopimukset tehneen operaattorin verkko vasta aamuyhdeksältä kotimaan aikaa. Työmaalla Jukka olikin jo hoidellut homman tyylikkäästi, mistä suuri kiitos.

Olemme Tukholmassa. Nyt etsiskelemään Veijoa. Hänen pitäisi olla näillä kellonlyömillä julistamassa valtakunnallisen tehtäväpankin ilosanomaa. Sanoma on hyvä, mutta tuttu. Ehkä pitkä puhelu meren kotimaanpuoleisille rannoille olisi paikallaan ennen sitä.

Ei kommentteja: