sunnuntaina, huhtikuuta 10, 2011


Kevään kotitöitä radiota kuunnellen


Aamupäivän ohjelmassa oli yksi kevättyö, suksien puhdistus, varastorasvaus ja säilöntä pusseihin seuraavaa talvea odottamaan. En tiedä, ovatko pitovoiteet muuttuneet aiempaa huoltajaystävällisemmiksi, voiteenpoistoaine tehokkaammaksi vai riittikö menneenä talvena edellisiä ohuempi voitelu, kun vanhat voiteet lähtivät pohjista helposti. Edes kuumailmapuhaltimen hönkäystä ei tarvittu. Äkäslompolosta ostamani varastorasvan pitäisi myyjän mukaan olla laadultaan sellaista, että siklattuna se kelpaa sellaisenaan ensi talven ensimmäisten lenkkien luistovoiteeksi. Sen näkee sitten.

Eilen linnunpönttöjä ja tänään suksien keväthuoltoa tehdessäni olen kuunnellut autotallissa vanhaa radiota. Jostakin syystä vain Ylex-kanava kuuluu ongelmitta. Musiikkia soitetaan paljon, ja se on ajoittain hyvää. Mutta puheosuuksien tarkoitus hämmästyttää. Eilen naistoimittaja kummasteli, miksi vietetään Mikael Agricolan päivää, koska hänen mielestään takavuosien popmusiikin tähdenlento Samuli Putro on kehittänyt suomen kieltä enemmän kuin Agricola konsanaan. Tänään miestoimittaja sanoi Risto Rydin olleen Suomen järjestyksessä kolmas presidentti. Ehkä moiset älynväläykset ovat radioteatteria, jonka päätarkoitus on nostattaa kuulijoiden itsetuntoa ja pitää heidät kanavalla.

Vaikka kuusiaita tuli leikattua viime viikonloppuna, pihatyökauden varsinaista alkamista saa vielä odotella. Täällä ei onneksi tulvi samaan tapaan kuin lounaisimmassa Suomessa, mutta nurmikon vetisyys ei lupaa kovin pikaista pääsyä haravanvarteen.

Loppuillaksi vero-oikeuden kimppuun. Ei taida tulla vaikeuksia unensaannin kanssa.

Ei kommentteja: