sunnuntaina, lokakuuta 01, 2006


Odotettavissa ongelmia


Ensi viikko ei vaikuta lupaavalta. Iltapäiväinen puhelinsoitto tiesi sitä, että minun pitäisi olla samaan aikaan tekemässä kahta eri työtä. Nyt tarvittaisiin äkkiä yksi tietokoneasennuksen opettaja. Tai vaihtoehtoisesti laatukoordinaattori. Tosin ensinmainittuun hommaan päässee muualta tuleva sisään nopeammin.

Taiji-treenit ovat minusta turhan myöhään. Keskittymiskykyni koordinaatiota vaativiin juttuihin ei ole parhaimmillaan iltakahdeksan jälkeen. Vielä kun en saa pidettyä silmäni irti eräästä nutturapäisestä harjoittelijattaresta, jonka ballerinamaisia liikeratoja ei voi kuin kadehtia. Eräässä harjoitteessa käytettiin apuna kirjapinoa. Kirjoja oli pyydetty tuomaan mukana. Olohuoneen pöydältä osuivat käteen kesäkurssin peruja jääneet latinan oppikirjat. Treeneissä ilmeni mielenkiintoinen sukupuolistereotypia, kun vetäjä kysyi puolisoltani, opiskeleeko hän latinaa. Kieliä pidetään kai enemmän tyttöjen harrasteena. Mukanamme olivat myös "305 kytkentää" ja "Tee itse PC-elektroniikkaa" -nimiset kirjat, joita aihepiirejä taas taidetaan pitää enemmän poikien leikkeinä, niiden alojen harrasteista kun vetäjä ei nutturapäältä kysellyt.

Latinasta mieleen, holjanderilainen virtuaalitodellisuus sopisi allekirjoittaneelle ihan hyvin. Ei tämä tyyppitalo taida ihan vanhasta pappilasta käydä, mutta mikäs siinä. Olisi se Risto täällä silti voinut poiketa. Eikä ole Pöljänderiäkään vähään aikaan näkynyt. Taisi olla heinäkuussa, kun kuulin poikenneen veturitallilla. Eikä ollut toijalalaisedustusta Lahden pienoisrautatiepäivilläkään tänä vuonna. Laskettiin tovereiden kanssa, että ei kannata lähteä pilaamaan taloudellisesti kohtuullisen hyvin mennyttä kesää. Polttoaine- ja muut kulut tahtovat tuollaisella reissulla olla aika isot varsinkin, kun ilmaisia yöpymispaikkoja kaupungissa ei olisi ollut meille tarjolla.

Ihmettelen muuten edelleen, miksi Murphyn omintakeinen proosallinen blogi ei ole tuon tunnetumpi (hyvä se olisi ilman lounaishämäläisiä "puolituttuja" hahmojaankin). Taatusti erilainen odysseia. Kaurismäki tekisi siitä varmasti mielellään elokuvan.

Ei kommentteja: