tiistaina, lokakuuta 17, 2006


Vaihe väärin vasemmalla


Taannoin rikkoutui alakerran valaisinsarjasta yksi kuristin. Onneksi lamppu oli pakastinkopissa ainoa laatuaan. Pahimmalla 80-lukulaisella juppikaudella asennetut valaisimet osoittautuivat niin originelleiksi, että vastaavaa kuristinta ei enää löytynyt, kun nykyvalmistajille kelpaa silloista tuhdimpi kotelointi. Pitäisi kai käydä legendaarisessa rakennustukussa joskus. Automarketista löytyi sittemmin tilalle hyvä viiden euron hintainen kellarilamppu. Turhaanpa loisteputkea tuolla polttaisi, minuutin tai pari kerrallaan pakastimen antimia kaivellessa. Keltavihreää nämä "made in Europe" -tuotteet edelleenkin hylkivät. Aamujen ja iltojen pimetessä oli korkea aika vaihtaa valaisin. Työvalona täytyi illansuussa pitää paristokäyttöistä pääkytkimen ollessa nollilla.

Otsikko muuten viittaa klassiseen yhden vaiheen eli 220/230 voltin pistorasian asennusmuistisääntöön, jonka mukaan vaihejohdin (musta tai ruskea) kiinnitetään pistorasian oikeanpuoleiseen (pystyasentoon asennettavassa alempaan) napaan. Ei sillä valaisimen asennuksen kanssa juuri tekemistä ole, mutta kunhan tuli askarrellessa mieleen.

Niin se vain veti flunssaksi. Kyllähän sitä ruuvimeisseliä vääntäisi, mutta kun leipätyössä viime ja tulevien päivien lyhenne on ollut EFQM.

Ei kommentteja: