sunnuntaina, lokakuuta 08, 2006


Rauhallinen pyhäpäivä


Kun kummallakaan talouden ihmissukuun kuluvista jäsenistä ei tänään ollut työ- tai muita velvoitteita, nukuttiin pitkään. Kissaeläinten sukuun kuuluvakin malttoi lepäillä yhtä pitkään. Viimeksimainittu alkaa viihtyä öitään taas sisällä.

Puolen päivän jälkeen hölköteltiin liikuntahallille. Pellon laidalla oli pariskunta kiikarien kanssa. "Moro, valkoposkiako katsotte?", kysyimme. "Niitä, ja tundrahanhia myös", vastasivat. Näyttäviä siivekkäitä. Siellä oli menossa paikallisen kulttuuriympäristön kehittämishanke nimeltään AKKU (tullee sanoista Akaa ja kulttuuri). Osanottajia ei palloilusalin puolella pidetyssä tilaisuudessa ollut tungokseen saakka. Ehkäpä eilinen oli vilkkaampi päivä. Kuntosalillakin oli rauhallista. Ja rauhalliset painot mutta lämmin tuli silti.

Päivällisen jälkeen toverit poikkesivat juttelemassa eilispäivän retken kuulumiset. Ja noutamassa hunajasadon ja vironreissun tuotoksia. Tampereella konduktööri oli kuulemma kaipaillut Huru-aikoja museojunan nähdessään.

Ilta meni taijin merkeissä tehtaanpiippujen juurella. Leppoisa harjoitus sopi hyvin iltaohjelmaan. Mennessä valkohäntäpeura loikki tien yli.

Ei kommentteja: