tiistaina, kesäkuuta 20, 2006


On niin kuuma, ettei jaksa


kirjoittaa tämän pidempää merkintää. Aamupäivälenkin jälkeen teimme pienen paikkauskylvön nurmelle. Sen kannalta jokunen hienovarainen sadekuuro ei olisi pahaksi. Voihan sinne toki ilmaista kaivovettä ruiskuttaa. Sadevesitynnyrit ovat tyhjät, joten kaivoveteen on tyytyminen niin nurmella, kasvimailla kuin perennapenkilläkin.

Jano ja suihkuttelun tarve on näillä keleillä ihmiselläkin alituinen. Iltapalalla pihakeinussa kuulin hieman kateellisena puolisoni mielipiteen naisellisen hellevaatetuksen miellyttävyydestä. Miehille ei kulttuurissamme taida olla tarjolla ihan samanlaista. Vaikkapa roomalainen tooga olisi hieno, joskin epäkäytännöllinen.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kun otit itse asian puheeksi, niin kyllä tooga sopisi tämän blogin henkeen. Olen aina pitänyt rauhallisesta tunnelmasta, jota välillä maustavat tiukat asiakirjoitukset. Tunnelma johtaa ajatukset roomalaiseen ylimykseen, joka elelee domuksellaan puutarhaansa viljellen, hoitelee välillä kaupungissa res publica ja käyttää aikaansa sivistysharrastuksiin.

Tätä ei ole tarkoitettu veetuiluksi, mutta elitistisin blogi tämä on tuntemistani, positiivisessa mielessä. Äidin pikku elitistit (kokkariset, halla-ahot, höglundit, turistit...) öyhöttävät, kuten roskaväki tekee. Tähän liittyen, olet kai huomannut, että Tommipommi yrittää uusimmassaan haastaa riitaa?

- vanha lukija, joka kätkeytyy nimettömyyteen alennuttuaan herjaamaan nimeltä mainittuja

Jenni kirjoitti...

Samaa täällä: kaivopumppu ei edes yltänyt kaivossa veteen asti, joten jouduin ihan ämpäripelillä nostamaan elvytystä luhvottaville perennoille ja nuutuneille kirsikoille. Naisten kesävaatetus on muuten erittäin miellyttävää: suosittelen kukallista intianpuuvillaa, kyllä roomalainen ylimys sen kestää:D

Yhdyn edelliseen kommentoijaan.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Anonymous, itse asiassa nykyään hyvin monen on helppoa elää sen kaltaista elämää, joka ennen oli aniharvojen etuoikeus. Erilaisia mahdollisuuksia on ruhtinaallisesti. Mutta nykyajan olojen ja historian vertaaminen - varsinkaan absoluuttisesti - ei minusta ole mielekästä.

Sekin on totta, että omalla toiminnallaan ihmiset määrittävät sen, mihin ryhmään he integroituvat. En ota kantaa nimeltämainittuihin (Höglund ja Kokkarinen ymmärtääkseni ovat lopettaneet bloginpidon ja siirtyneet kirjoittelemaan muilla foorumeilla; Halla-ahoa ja Turisteja en tunne). Emmekä me toki riitelemään ryhdy. Juhannuskin tulossa. Sen sijaan toivotaan auringonpaistetta kaikille!

Jenni, kiitokset vaatetusvinkistä. Ehkäpä, helteiden jatkuessa, Akaan kylillä tavataan kukikkaaseen intianpuuvillaiseen toogaan pukeutuva mies.

Jonkinasteista pohjaveden vähyyttä näillä seuduilla taitaa olla koettu kesästä 2002 lähtien. Paremminkin asiat voisivat sen suhteen olla.