sunnuntaina, maaliskuuta 19, 2006


Luminen sunnuntai


Lumitöitä riitti pihamaalla kahdeksi eri kerraksi. Jokohan olivat talven viimeiset? Tuskinpa. Tuntuu, että tänä vuonna lumikolan varressa vietetty aika on painottunut sydäntalven jälkeiselle puoliskolle.

Ladulla ei kelkkaa ollut käynyt. Vapaa tyyli kymmensenttisessä pehmeässä lumessa oli vekkulia ja kuntoilun kannalta epäilemättä aika tehokasta ulkoilua.

Veturitallin pihamaa oli kuin viime viikonloppuna ei olisi isoja lumitöitä tehtykään. Auto sentään kulki perille saakka.

Virtuaalielämä Blogistanissa muuttuu, kun kaksi instituutiota on lopettanut. Kevätsipulikukkia edusti vanhaa koulukuntaa parhaimmillaan, sellaisena mitä blogit olivat ennen kuin bloggaamisesta tuli jokaisen tietokoneenkäyttäjän harrastus. Melko lyhytaikaiseksi mutta sitäkin suositummaksi tuli kiltillä huumorilla niin enemmän kuin vähemmänkin tunnettuja kirjoitelmia analysoinut metabloggauksen johtotähti Blogisanomat.

Maalainen muiden muassa esiintyi päivän Aamulehdessä Su-asiat-liitteen Blogosfääri-palstalla. Palstan otsikossa blogin käsite on määritelty minusta aika osuvasti: vapaa verkkokeskustelu.

Iltateen lomassa kuuntelimme Radio Suomesta Kansanradiota. Minulle tuli mieleen, että blogimaailma on oikeastaan yhdenlainen muoto Kansanradiosta. Substanssiammattilaiset, sellaiset kun Pinserin väki, pitävät jutun kasassa tyylikkään vähäeleisesti, ja varsinaisesta näkyvästä ja kuuluvasta vastaa vaihtelevalla tyylikkyydellä blogikansa, joka paitsi vastaa sisällön tuottamisesta luultavasti muodostaa myös pääosan yleisöä.

2 kommenttia:

Tiia kirjoitti...

Oi! Saakohan tulla luetuksi vanhaan koulukuntaan, jos on aloittanut useita vuosia sitten, tietämättä höykäsen pöläystäkään käsitteestä "blogistania"? :) Jostain syystä sellaisen tittelin saaminen olisi kunnia!

PS: Tuo kiivi on maaliman ihanin. Varastan.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Tottakai saa! Kaikki ennen kesäkuuta 2003 aloittaneet ovat minulle vanhaa koulukuntaa :-)

Ennen pinseriläistä aikaa tietämäni blogit, tai nettipäiväkijat ja millä nimillä niitä kutsuttiinkaan, olivat melko erilaisia. Muistelisin, että joskus vuoden 2000 paikkeilla oli olemassa jonkinlainen lista silloisista "nettipäiväkirjoista", jotka käsittelivät lähinnä ATK-asioita, kuten kijoittajien kokemuksia ohjelmistoista, oheislaitteista ja muusta sellaisesta.

Kiivi on varsin mielenkiintoinen lintu. Kivan näköinen ja hyvätapainen.