sunnuntaina, tammikuuta 08, 2006


Vetoomuksia


Tommi linkitti addressiin, jolla kerätään kannatusta Roi-Kjä-radan liikenteen ylläpitämistä ja perusparannusta varten. Kuten kommentissani kirjoitin, uskon kyseessä olevan ensisijaisesti aluepolitiikan. Täältä Vanajan-Hämeestä katsoen asia ei kuitenkaan näytä yhtä relevantilta kuin vaikkapa lappilaisen maansiirtoliikkeen toimistosta käsin. Leikittelin hetken ajatuksella, kysyisinkö virkamieheltä, kannattaako tuollaiseen addressiin laittaa nimeään. Mutta se olisi ollut noloa. Ei addresseja siksi kerätä.

Verkossa muistelen allekirjoittaneeni yhden addressin. Se oli markkinatalouden puoltamiseksi. Nimittäin pari vuotta sitten Suomen Elintarviketyöläisten Liitto keräsi kannatusta vaatimukselleen pitää alkuperämaamerkinnät elintarvikepakkauksissa. Vapaaseen talousjärjestelmään ei kuulu se, että nomenklatuura päättää, mitä asiaa kuluttaja saa pitää tärkeänä ostopäätöstä tehdessään tai mitä informaatiota häneltä lain voimalla pimitetään, joten allekirjoitin tuolloisen vetoomuksen.

Reaalimaailmassa muistelen laittaneeni nimeni pari kertaa vastaavanlaiseen kaavakkeeseen. Yhdessä vastustettiin prostituutiota ja toisessa Malmin lentokentän purkamista. Jälkimmäisessä kyse oli puhtaasti tunneseikasta. Teknilliset harrasteet ja erityisesti sellaiset, joihin liittyy historiallisia perinteitä, ovat minusta arvokkaita.

Kahvilakkoon?


Olen viime päivinä juonut liikaa kahvia. Pitäisiköhän tammikuinen tipattomuus ulottaa myös tuohon nautintoaineeseen, kuten meillä on tapana kirkkovuoden paastokausien aikana. Luulen raskaalta tuntuneen hiihtolenkin olleen kofeiiniyliannostuksen syytä. Syke nousi monin paikoin lähelle 180:ä. Ladulla oli kuuma ja nyt paleltaa.

Taitaa olla hyvä hetki käydä ripustelemassa pyykit ja käväistä samalla ulkona viemässä viimeinen juhlapyhiltä jäänyt kynttilänpätkä jäälyhtyyn pihavaloksi.

Ei kommentteja: