keskiviikkona, tammikuuta 11, 2006


Samba-karnevaalit


Työmaalla on ollut muutaman päivän käynnissä Samba-karnevaalit. Opiskelijat, joille Linux-maailma vaikuttaa läheisemmältä kuin aikaisemmille ryhmille, ovat olleet sangen kiinnostuneita; en muista, että tätä ohjelmistoa olisi aikaisemmin tutkittu näin paljon omatoimisesti. Vaikka kuinka vieroksuisikin vanhoja Windowseja, on Samba aina yksi hyvä syy tutustua NetBIOS-tekniikkaan.

Vanhoistakin opiskelijoista kuulee silloin tällöin. Mikäs sen mukavampaa. Viime keväänä valmistuneista nuorista miehistä yksi kotiutui juuri sotaväestä. Toinen jatkaa kesään saakka ja sai alkuviikosta uusia tulokkaita johdettavakseen. Arvelen, että hyvin menee sekin pesti. Niin, valmistuneilta alkukesällä saatu kirsikkapuu nukkuu tyytyväisenä talviuntaan pihassa hyvällä paikalla. Valokuva jäi viime vuonna ottamatta, mutta keväällä sitten.

Työpäivän päälle oli ohjelmassa hiukan mikrotukea sukulaisille ja tuttaville. Yksityiskäytössä ilmainen ja oman kokemukseni mukaan paikkansa hyvin täyttävä AntiVir löysi ja nitisti pari troijanhevosta. Odysseus taitaa harharetkeillä verkossa vaihteeksi hieman tavanomaista vilkkaammin.

Ladulta palatessa puolisoni ja minä olimme melko märkiä. Hiihtäminen vesisateessa on mielenkiintoista. Tulisi nyt vain lunta ja pakkasta niinkuin oikeaan talveen kuuluu.

1 kommentti:

Tino Rossi kirjoitti...

Antivir on tosiaan ihan paikkansa täyttävä softa, päivityksiä tuntuu tulevan runsaasti ja resursseja se ei paljoa rohmua. Esimerkiksi muistinkulutus on viidesosa f-protin ahmimasta. Bonuksena on vielä siisti toiminta nukahtelevan kannettavan kanssa, kotimaamme ylpeys pisti koneen aina kumoon kun tuli nukkumaanmenon aika.

Ainoa ongelma on sen innokkuus kysellä kaikenlaista OK:ta vaativaa päivityksissä, prosessi vaatii varmaan viisi klikkiä jotka pelottavat kokematonta käyttäjää. Minulla on toisessa koneessa Avast joka on myös ilmainen mutta pitää suunsa paremmin kiinni. Toisaalta se ilmaisversio tuntuu päivittyvän hitaammin. Kaikella sitä voi itseään pelotella näemmä.