perjantaina, tammikuuta 06, 2006


Epifania


Turun arkkihiippakunta sai uuden piispansa ja Lappeenrannassa laulettiin. Puolisollani oli työpäivä kellon ympäri. Jäin kotimieheksi, mutta en raaskinut riisua vielä joulukoristeita pois. Huomennakin ehtii.

Ajattelin hoitaa pois muutaman tylsän harrastusluonteisen pakkopullan. Paperitöitä saa tehdä leipätyönkin puolesta tarpeeksi, ja alkuun pääseminen oli vaikeaa. Tokihan piti ensin päivittää työaseman Java-ajoympäristö. Mietin, mihin sitäkin tarvitsisin, ja sitten päätin päivittää myös OpenOfficen versioon 2.0.1.

Windowsiin ei löytynyt uusia päivityksiä, joten kirjoitustyö oli aloitettava. Niinsanottuihin oikeisiin töihin käytän vuoden 1994 mallia olevaa WordPerfectiä tarvittaessa Adobe Acrobatilla täydennettynä. Jos tiedostomuodon vuoksi on pakko, on vaihtoehtoinen työkalu ollut Microsoftin Word. Nyt ajattelin kokeilla OpenOfficen Writeria. Versio 1.1 oli minusta vielä sangen vaatimaton (blogin kirjoittamiseen kyllä omiaan), mutta tämä kakkonen vaikutti ihan oikealta tekstinkäsittelyohjelmalta. Mikään state-of-art ei sekään ole; asetteluominaisuuksiltaan ja vakaudeltaan kaukana jäljessä 16-bittisestä ja 12-vuotiaasta WP:stä. Mutta varustettuna suomenkielisellä oikoluvulla se on Wordin 2003-versiolle vakavasti otettava kilpailija. RTF-tiedostomuodosta ei uusikaan OpenOffice tämänpäiväisten käyttötarkoitusteni puolesta selvinnyt kunnialla, mutta muuten se on kelpo työkalu.

Illansuussa Esko, Ilkka ja Jukka poikkesivat kahville ennen kuin huomenna seuraavat lakeuden kutsua. Kuunneltiin Lappeenrannan laulukilpailua ja keskusteltiin mm. tästä tapauksesta. Eskon kertoman perusteella maassamme toteutetaan rautatieonnettomuuksien raivauksia aika mielenkiintoisilla tavoilla kalustopuutteita uhmaten (tapauksesta olisi helppoa viisastella, mutta en viisastele, koska hurjina nuoruusvuosinani uhmasin fysiikan lakeja kolmiodraamassa, jonka osalliset olivat menohaluinen 12 tonnin painoinen esine, 75 tonnin painoinen esine petollisine lepokitkoineen sekä 60 senttimetrin vahvuinen seinä, joista viimeksimainittu jäi kolmiodraaman häviäjäksi suorastaan murtuen).

Illan mittaan on polteltu kynttilänpätkiä pois pihamaan jäälyhdyissä.

Ei kommentteja: