tiistaina, syyskuuta 16, 2003

Unattended syksyn saapuminen


Työmaalla touhuttiin vielä vanhan kunnon työasema-NT:n parissa. Sinänsä erinomainen idea eli ns. unattended-asennus ei toimi enää niin hyvin kuin alunperin on tarkoitettu johtuen pääasiassa käyttöjärjestelmän vaatimattomasta tuesta nykyisille oheislaitteille. NT on kuitenkin niin paljon menneen talven lumia, että "uniqueness database" -tiedostojen skripteillä ei lähdetä kikkailemaan asian parantamiseksi. Varsinainen unattended-vastaustiedostohan syntyy Windows-tyyliin helposti Setup Manager -ohjelmalla, jonka saa kaivettua asennuslevyltä. Siinä sivussa osaava opiskelija keksi, miten tarjota nopeasti NT:lle suora levynhallinta FAT-tiedostojärjestelmässä.

Tuttava/kollega lähetti varsin mielenkiintoisen uudempiin Windowseihin soveltuvan ipsec-käytännön hallintaskriptin. Kiitokset, Anne!

Ilta kului kotitöiden merkeissä. Syksyn haravointikausi alkoi samalla, kun ruohonleikkuukausi on lopuillaan. Nurmen parturoinnin päätarkoitus on helpottaa koivujen ja hopeapajujen tarjoamaa haravointiurakkaa. Taannoisten viileiden öiden kaltoin kohtelemien koristekukkien elvytys ei onnistunut, joten ne saivat tehdä tilaa kanerville. Vetäessämme lakanoita mankelointia varten piti sisällä sytyttää jo valo. Päivän lämpöisestä tuulesta huolimatta selviä syksyn merkkejä havaittavissa.

Merkintöjen otsikot näemmä hämärtyvät vähitellen kuin syyskuun ilta. No, syksy saapuu, vaikkem mää oo sen etteen mittään tehny! Mitenhän tuo "unattended" pitäisi suomentaa, niin että sen ymmärtäisi? Windowsin kanssa puhuimme vain automatisoidusta asentamisesta. Mistä taas tuli mieleen, että muuan Hannu Mäkelän runo alkaa sanoilla "Syksy tuli kutsumatta".

Ei kommentteja: