maanantaina, syyskuuta 15, 2003

Tuhlaan aikaa


Töissä käytiin läpi vanhempia Microsoftin työasemakäyttöjärjestelmiä Windows 98:n ja NT 4.0:n muodossa. Jonkinlainen peruskäsitys noidenkin perusominaisuuksista ja soveltuvuudesta eri tarkoituksiin saa tietokoneasentajalla olla. Esimerkiksi NT 4.0:n asennusvaiheessa käytössä olevan FAT-tiedostojärjestelmän kanssa saa olla tarkkana, jos on tottunut uudempiin NT-pohjaisiin Windowseihin. Pikkupalvelimiin ja työasemiin perustuneen NT 4.0 -järjestelmän suuri suosio yritysten pienissä verkoissa oli helppo ymmärtää. Teknisesti ei mikään state-of-art eikä edes kovin halpa, mutta riittävän vakaa ja ylläpidoltaan yksinkertainen, yleisimpien ohjelmistojen kanssa hyvin yhteensopiva järjestelmä. Kuin nakit ja muusi.

Hitto. Nenä vuotaa ja pitäisi kirjoittaa pikku esitelmää perjantaiseen tilaisuuteen, mutta parempaa kulttuuria taas vaihteeksi vieroksuvana olen nytkin tuhlannut kaistanleveyttä 15-20 vuoden takaisen hömppämusiikin siirtoon kiintolevylle. Kiitokset kulttuurilähihistoriatietoiselle toverille, joka valisti, että eilisen merkintäni otsikossa olisi saanut mieluummin komeilla herrojen Mauro Farinan ja Giuliano Crivellenten nimet.

Olisikohan weblog-listan kärkipäässä tänään esitelty runollinen sanataide edes hieman jalompi harrastus?

En oikeastaan tiedä, mille kaikelle sopisi hymyillä, mutta tämäniltainen kierros weblog-maailmassa on ollut aika hulvaton. Minähän perjantai-iltana me lähdetään tämän jätkän kanssa heittämään kylänrinksaa aurinkolasit silmillä ja kyynärpää ulkona lasista. Sitten me huudellaan nörteille "Fuck off!" tai jopa "Pukoos!" (myös viimeksi mainittu on tosielämässä kuultua) ja kaikki ihailee meitä. Me ollaan vähän kuninkaita!
Viikset? - On. Karvanopat? - Hankitaan. Tupakkaa? - Hankitaan, ja Wunderbaum samalla. Musiikkia? - Tulossa, tulossa.

Ei kommentteja: