keskiviikkona, tammikuuta 28, 2009


Tammikeskiviikko


Tiedusteluja toteuttaa erilaisia toimeksiantoja tulee ammattikouluille melko usein, ja ne ovat aina mieluisia toteutettavia. Oikeita töitä. Tänään tuli kysely varsin mielenkiintoisesta tapauksesta: Sr2-sähköveturien hiekoituslaitteen kroonisten ongelmien selvittämisestä. Valkeakosken pikkuhiljaa nimensä mukaiseksi kehittyvällä campuksella on tarjota monenlaista, toivoakseni apu tähänkin ongelmaan löydetään. Olisi asian voinut kotipihalla pensasaidan ylikin jutella, todettiin toisessa päässä. Mutta niin naapuri kuin minäin lähdemme töihin aikaisin, ja kotiin palataan melko myöhään.

Työpäivän loppuosa vei Hämeenlinnaan. Olin linja-autossa ainoa matkustaja. Kuljettajan mukaan hyvä niin. Perillä häntä odotti isompi työkalu ja Lahden matka, joka kuulemma aniharvoin pääsee alkamaan aikataulussaan. En tunne linja-autoliikenteen suunnitteluperiaatteita ja -tekniikoita, mutta olen ennenkin ihmetellyt epärealistisen tiukoiksi laadittuja aikatauluja.

Noudin auton ruostesuojauksen täydennyskäsittelystä radanvarresta. Käytettävää suoja-ainetta ei tueta Valkeakoskella, joten auto vietti kolme päivää Hämeenlinnassa. Hinta oli melko edullinen: 230 euroa sisältäen kestovahauksen. Muistan, että edellisen automme erimerkkinen suojaus kustansi markka-aikana noin 2500 markkaa ja euroaikana 500 euroa. Mutta hintansa väärti ruostesuojaus aina on. Ongelmien korjaus se vasta kallista onkin. Olivat vielä siivonneet auton sisätilatkin kaupan päälle. Siistiä.

Kotiin ajelin Parolannummen kautta. Metsäuralla vauhdikkaasti kurvaillut moottoripyörä-maastoautopari kiinnitti huomioni. En huomannut heti vasemmalta tulijaa, joka oli vauhdista päätellen halukas liittymään mukaan ralliin. Onneksi sen kuljettaja oli hereillä. Vaikka tulikin vasemmalta, olisi luultavasti selvinnyt törmäyksestä vähemmällä.

Moni kyläläinen oli todennut latu-uran mukavaksi keskiviikkoillanviettopaikaksi. Keli oli hyvä ja lumi liukasta. Vapaalla tyylillä vältettiin pito-ongelmat.

1 kommentti:

heikkilaajas kirjoitti...

Hei. Mitä firmaa radanvarressa käytit? Minulla olisi aikomuksena hoitaa autooni ruostesuojaus ja vaha pintaan. Kangasalan mies toi -97 mersun, jolla oli ajettu 75 tuhatta. Katsastusmies sanoi, että hoida siihen heti suojaus. Olen tässä katsastellut hyviä paikkoja ja HML on tuttu paikka.
Terveisin Antti-autoilija