lauantaina, tammikuuta 03, 2009


Pakkaslauantai


Raikkaat pakkaspäivät ovat olleet tervetulleita, mutta lumi kelpaisi maiseman kaveriksi.

Autoa lämmitettiin sen verran, että haettiin maatalousliikkeestä säkillinen ruoka pihamaan linnuille, marketista korillinen itselle ja tarkistettiin paikat veturitallilla. Talli on talvisaikaan melko huoleton paikka. Vesijohto suljetaan syksyllä ja vähälukuisia lämpimiä tiloja lämmitetään suoralla sähkölämmityksellä. Läpikulkuliikenne tallipihan kautta, ajoittain levotonkin, hiljeni minimiin uuden alikulkutunnelin valmistuttua vuosikymmenen alussa. Toisaalta vedettömässä ja suurimmalta osin kylmässä tallissa ei harrastustoimintaa juuri harjoiteta. Tänään taisi retkikunta Museoveturiseuran väkeä seikkailla länsirannikolla.

Auringon ryhtyessä iltatoimiinsa päätimme lähteä kävelylle. Hiljaisen puoleista oli ulkona, mutta taloissa valoja ja monessa ikkunassa vielä joulu. Pariin kertaan tuli vastaan tuttavamies kavereineen ja pellolla esittäytyi kettu. Pakkaskeleihin on taas tottumisensa. Puin päälle turhan paljon, kun ulkolämpömittarin lukema näytti viime aikoina totuttua matalammalta.

Illalla tehtiin pizzaa ja lämmitettiin sauna. Sitten leppoisaa illanviettoa radion ja tietokoneiden parissa vaunut.org:n remontin valmistumista odotellessa

Ei kommentteja: