lauantaina, elokuuta 04, 2007


Viinimarjat talteen


Siitä alkaen, kun Laitakarin lista alkuviikolla julkaistiin, on moni puntti vipattanut rautatiehistoriasta kiinnostuneissa piireissä. Harva taitaa muistaa, että mediaan päätynyt "myyntilista" on oikeastaan Ratahallintokeskuksen ja Senaatti-kiinteistöjen välinen hallintasopimusten siirtolista, jonka juuret juontavat jo parin vuoden taakse.

Ei sillä, etteikö vakavailmeisiä kravattikaulaisia salkkumiehiä olisi tänäkin aamuna noussut mustista autoistaan neuvottelemaan paksujen seinien sisään vakavista asioista (Luetaan: työhaalareita ei puettu päälle, kahvia juotiin tavanomaista pidempään ja hartaammin ja herja asiasta ja varsinkin asian vierestä lensi - jos mahdollista - hiukan tavanomaistakin enemmän).

Poistuin jo puolenpäivän jälkeen kotipihaan punaherukkasadonkorjuuseen. Toverit jäivät tallille ja pystyttivät radalle johtavan tien varteen Pelastustie-kyltin, jollainen tähän saakka on kiinteistöltä puuttunut, mutta joka kiitos Eskon nyt saatiin. Ehkä kyltillä onnistui houkutella myös muutama viereisellä pallokentällä pidetyn herätyskokouksen osanottajakin käymään museolla?

Saunalenkki kertoi karua kieltään siitä, että alkuviikon potkujumpassa hankittu vaurio on ihka oikea revähtymä. Vaikka aluksi ei silloin tuntunut juuri miltään, jo toissapäivänä asian osoitti mustelma. KKK-ensiapu olisi sittenkin ollut paikallaan heti tuntemuksen jälkeen. Lomaviikon hikisemmissä harjoitteissa kunto- ja muilla saleilla arkaa lihasta oli helppo varoa, mutta hölkkääminen edes rauhallisesti ei sääliä suo. Tosin nykysuositukset eivät alemman asteen revähtymissä lepoa juuri suosikaan vaan päinvastoin aineenvaihduntaa tehostavaa toimintaa, jotta arpeutuminen ei pääsisi jäykistämään ja heikentämään vaurioitunutta kohtaa.

Ei juokseminen ihan tavoitteiden mukaan muiltakaan tänään tainnut mennä. Vielä keskiviikkona Pajulahdella Wilson Kirwa jutteli siihen malliin, että voittoa lähdetään Lappeenrantaan 800 metriltä hakemaan, mutta seitsemäs sija Lahden ahkeralaiselle tuli. Vaikea kuvitella, että hänkään asiaa turhan vakavasti ottaisi.

Ei kommentteja: