maanantaina, elokuuta 20, 2007


Linjaradio


Kolmatta vuotta sitten tekniikan eturintamassa kulkevat tapasivat julkaista valikoituja blogimerkintöjään äänimuodossa. Podcasting oli päivän sana. Khilou Rantaradioineen oli yksi pioneereista.

Nyt, kun aikaa on kulunut ja hype haihtunut, uskaltautunen minäkin mukaan. En toki osaavien kanssa kuulijoista kisaamaan, vaan kokeilumielessä (kuten aikanaan, kesällä 2003, aloitin bloginpidon, kun Kari Haakana oli muutamaa kuukautta aiemmin Mikrobitti-lehdessä julistanut blogit kuolleeksi median muodoksi). Ääntäni en häpeä julkaista, ovathan sitä vuosien saatossa joutuneet lähes työkseen kuuntelemaan monet ja taas monet ammattikoulutettavat. Mutta käypä aihe on puuttunut. Viime aikoina on ollut sen verran tilaisuuksia sisällöntuotantoon, että jotain sain kasaan. Alkuperäinen ajatus ei toteutunut, mutta olkoon näin.

Linjaradio sisältäen muun muassa näytteitä veturien äänistä, olkaa hyvä (MP3-tiedosto, kesto 10:04, tiedostokoko 11,8 MB).

2 kommenttia:

Kari Haakana kirjoitti...

Onnea podcastille. Itse en muista pitäneeni blogeja kuolleena; vuoden 2003 helmikuulta Mbnetin Net.nytistä löytyy kyllä maininta, että trendihaistelijat olisivat tätä mieltä. Mutta omana mielipiteenäni en tällaista kyllä esittänyt.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Olet oikeassa. Nyt menivät kummastelut (tai itseasiassa kehut; hypetermien kritisointi on minusta aina hyvä harrastus) väärään osoitteeseen. Kyseinen lehti löytyi työmaalta arkistokansiosta, ja trendienniustajien lausehan se oli.