perjantaina, elokuuta 17, 2007


Vasara ja nauloja


Rautakaupasta vasara ja nauloja ja sementtiä. Ja kakkosnelosta. Päivän viimeinen kuorma-auto lähti ennen kuin sain tilauksen tehtyä, mutta lupasivat yrittää toimittaa huomenna tallille. Eiköhän noilla tarpeilla yksi talkoopäivä saada kulumaan. Paikallisen rautakaupan myyjäkunta näyttää vauhdilla naisistuvan. Mikäs siinä. Sukupuolineutraaleitahan vasarat, naulat, sementti ja lankut ovat, kuten useimmat käytännössä merkittävät esineet, ja myyjältä edellytettävää asiantuntemusta niistä voi hankkia kuka tahansa aiheesta kiinnostunut. Totuttu kauppaliikkeiden myyjäkunnan sukupuolijakauma on monelta osin outo. Ymmärrän asian toki vaateliikkeiden kohdalla, mutta en aivan esimerkiksi miesmyyjävoittoisten rautakauppojen tai naismyyjävoittoisten kirjakauppojen tapauksessa.

Ratatyömiesten BXE-asuntovaunut veturitallilta ovat viikon aikana lähteneet. Sen sijaan ratapihalle oli palannut työkoneita: sepelinpuhdistuskonetta, sepelihöylää ja raidestabilisaattoria. Ilmeisesti näiden johdosta vähän aikaa tyhjillään ollut kumipyöräasuntovaunualue "VR-Caravan" entisen halkoplaanin koivikossa on taas saanut käyttäjiä.

Iltalenkille saatteli voimakas mutta lämmin etelätuuli. Kelpo kesää on elokuukin, vaikka illat jo sen verran pimeitä, että talonvahtimme sytyttää pihavalon kierroksellaan. Pimeät lämpimät syysillat taitavat olla kissan elämää parhaimmillaan.

Yötä vasten topparoikka - kaksi ratakuorma-autoa ja muutamia BMo-sepelivaunuja - näyttää työskentelevän Turun radalla.

Ei kommentteja: