torstaina, elokuuta 09, 2007


Viikonlopun valmisteluja


Töistä palattuani lähdin veturitallille odottelemaan ensimmäistä halkokuormaa. Otin vesurin mukaan ajanvietteeksi. Ehkä talliltakin sellainen olisi löytynyt tai sitten ei. Vuosituhannen alussa katkaistu entinen itäinen tallitie on ollut kesän radankorjaajien BXE-asuntovaunujen käytössä, mutta ratapohjan maaperä on yli vuosisataisen tuhka- ja muun lannoituksen ansiosta niin muhevaa, että vain muutaman kuukauden paikallaan olleet vaunut olivat jääneet jo hyväkasvuisen pikkukoivikon taakse. BXEiltä vapaaksi jäävälle osuudelle on tulevana viikonloppuna parempaa käyttöä kuin koivujen kasvatus, joten siksi vesuri.

Kuorma tuli ajallaan ja sovitun näköiseltä vaikutti. Peittelin kasan ja päätin jättää vesakonraivauksen välttämättömimpään. Ratapihan paahde ja seisova ilma olivat hyvä päätöksen avittaja. Toinen kuorma tulee huomenna, ja saa tulla mihin aikaan tahansa, kun kippauspaikka vanhojen vaahteroiden katveessa on tuojalla nyt selvillä.

Kotona puolisoni oli nostanut kotipihasta sipulit. Niputettiin yhdessä kuivumaan. Ja käväistiin vielä uudelleen veturitallilla tutkailemassa viikonlopun tilapäismajoitustiloja.

Metsäpalovaroitus väijyy jo kunnanrajan takana. Se ei ole hyvä asia halkojen suunniteltua käyttöä ajatellen.

Ei kommentteja: