perjantaina, maaliskuuta 30, 2007


Kuvia ja autoteknisiä ongelmia


Iltapuhteena siirsin verkkoon muutaman kuvan eilisestä vapaaehtoisen pelastuspalvelun taajamaetsintäharjoituksesta.

GIMPin käyttöliittymä alkaa vähitellen luontua, ja vaikka 2.2.13-versio lataa itseään reilut puoli vuosikymmentä vanhassa Windows XP -työasemassa pitkään ja hartaasti, yhä harvemmin tulee enää avattua Corelin vanhaa PhotoPaint 8.0:aa, joka kylläkin on rakettimaisen nopea ja kevyt uudehkoon GIMPiin verrattuna.

Hyvä harjoitus, parhaita käymiäni, etten sanoisi. Jotkut pitkään mukana olleet olisivat toivoneet partioiden johtoon tuoreempaa väkeä eikä aina samoja naamoja. Itsekin olen ollut jonkun porukan nokkamiehenä aika usein - niin nytkin yhden jalan haravoineen maastopartion - mutta niin kokenut en ole, etteikö harjoitus aina olisi hyväksi. Toisaalta pääsin helpolla, kun ryhmässäni kaikki olivat kokenutta väkeä, vaikkakin minulle uusia tuttavuuksia (eiliset henkilöhahmot olivat hatusta vedettyjä lukuunottamatta sitä, että tamperelainen ex-veturinrakentaja oli porukassa mukana).

Ja harmaa iso Volvo oli käytössä vähän aikaa. Onneksi vain vähän. Viime aikoina ajettujen dieselfarkkujen maaottelu Ruotsi-Tsekinmaa oli jo ensimmäisessä erässä 0-6. Veturimuseon messuesittelijät joutuivat vaihtamaan kulkupeliä illansuussa. Toivottavasti toinen yritys on onnistuneempi. Kolmas vaihtoehto on pumppuresiina.

Ei kommentteja: