lauantaina, toukokuuta 21, 2011


Vesakkotalkoot


Museoveturiseura järjesti pyynnöstä ylimääräisen talkoopäivän. Teema oli kadonneen raiteen metsästys. Tarvittiin seitsemän miestä varusteinaan Eskon järjestämät kaksi raivaussahaa ja kolme moottorisahaa sekä muutama rautakanki, pari lapiota ja vesuri. Ja moisen arsenaalin kanssa tietenkin lääkintävahtimestari, yhtenä seitsemästä.

Ensin oli pöheikkö:


Motorisoidun raivauksen hoitivat ammatikseen vastaavia työkaluja käyttelevät Esko ja Simo. Juha sai Ilkan kanssa keskittyä vaihteen öljyämiseen ja vetreyttämiseen, kun lääkintätoimenpiteitä ei tarvittu.

Parissa tunnissa raide oli vesottu siihen kuntoon, että alkukesän aikana tapahtuva pieni vaihtotyöliike on mahdollinen. Asianomaisella kalustoyksiköllä testattiin, että se varmasti liikkuu ja kannot kiskojen viereltä tulivat riittävän lyhyiksi.

Ja pöheiköstä löytyi kaksi raidetta:


Veturitallille palattiin ruokapaikan kautta ja ryhdyttiin mittailemaan. Hurjalla joukolla oli lisää hurjia suunnitelmia, tällä kertaa oman kaluston suhteen, mutta livahdin kotiin ennen kuin niitä alettiin toteuttaa. Illan mittaan bitit toivat nähtäväksi, että siirrot onnistuivat hyvin. Museon ensimmäisessä pilttuussa on ensi kerran pariin vuosikymmeneen jotakin "uutta" nähtävää.

Ei kommentteja: