torstaina, toukokuuta 05, 2011


Työorientoitunut?


Vaikka yliopistonmäki näyttää tähän vuodenaikaan jo suhteellisen hiljaiselta, jatkuvat julkisoikeuden perusopintojen luennot toukokuun lopulle saakka. Nyt aiheena ovat hallintotoiminnan oikeudelliset perusteet, kurssi joka tarjoaa omaan työhöni ehkä eniten hyötyä opintokokonaisuuden sisällöstä. Luennoija on ylitarkastaja K. Hirvonen, kokenut hallintomies, jonka kertomat monet käytännön tapaukset liittyvät itseänikin - tosin ei välttämätä puhtaan ammatillisista syistä - kiinnostaviin ympäristö-, maankäyttö- ja kaavoituskysymyksiin.

Iltaluennon päätteeksi sattui niin, että muuan toinen iltaopiskelija tervehti: "Sinäkin täällä?" Hän on tuttu työhön liittyvistä yhteyksistä. Juttelimme hetken ja kun hän lähtiessä totesi "Maanantaina nähdään", minua alkoi suunnattomasti kaivella, minkä neuvottelun tai tapaamisen olen unohtanut näin tyystin. Kalenterissani on merkintä vain Tampereen kauppaoppilaitoksella pidettävästä ohjausryhmäkokouksesta, joka on aivan eri aihepiiri. Raksutti kauan, kunnes keksin että hän tarkoitti maanantaina jatkuvia iltaluentoja. Elinikäisen oppimisen profeettojen lausumassa "Tee työtä ja opiskele" paino on omassa ajatusmaailmassani näemmä kehotuksen ensimmäisessä osassa.

Rautatieasemalle kävellessä tullikamarin edustalla oli ambulanssi, poliisiautoa ja paljon virkapukuisia. Ja asematunnelin portaikossa vastenmielisen näköinen määrä verta.

Huomenna on taas virkamiehen työpäivä, mutta sitä ennen rautatieläisen yövuoro. Päijät-Hämeeseen matkalla oleva museojuna tarvitsee vettä öisellä taipaleellaan.

Ei kommentteja: