perjantaina, huhtikuuta 07, 2006


Titteleistä kipeä


Totesin, että jos tykkäisin työtehtävissä jakaa käyntikortteja ja haluaisin joka viiteryhmälle sopivan all-in-one-mallin, se pitäisi painaa ainakin A6-kokoon, jotta kaikki eri yhteyksiin sopivat tittelit mahtuisivat mukaan.

Minun on jokseenkin epärehellistä esiintyä opettajana, kuten mielelläni teen tässä blogissakin.

Oikeastaan voisin ottaa käyttöön tittelin, josta olin ylpeä kesällä 1985. Valtionrautateiden henkilökuntalippuun oli merkitty ammatiksi sekatyömies. Se näytti aikuiselta.

Taas on vetureita kaupan. Omistaja etsii uutta isäntää entiselle Preussin valtionrautateiden T9.3-sarjan Schichau/Tubize (tai Hohenzollern tai mikä kenenkin mielestä) veturille vuodelta 1902. Moninaisten vaiheiden kautta Suomeen tultuaan veturi palveli Yhtyneitä Paperitehtaita Valkeakoskella, mikä tekee siitä tietysti täkäläisen paikallishistorian kannalta relevantin. Nykyään Haapamäellä säilytetystä veturista ollaan kiinnostuttu en alkuperäisessä kotimaassa, jonne kone palannee.

Hintaluokka 125 000 euroa on paljon. Syksyllä kone olisi tullut siirtokustannuksia vastaan, mutta emme ottaneet silloinkaan. Tilat ovat täynnä.

Ei kommentteja: