keskiviikkona, huhtikuuta 12, 2006


Ensimmäinen kevätpäivä


Töissä pääsin mielenkiintoiseen puhelinhaastatteluun. Jokin tutkimuslaitos tenttasi näkemyksiä lähinnä IBM:n ja Microsoftin tuotteista sekä vapaan lähdekoodin ohjelmistoista. Kysely kesti varmaan parikymmentä minuuttia, eli vastattavaa oli paljon. Mitenköhän luotettava on tuollainen tutkimus, jonka moniin itselle vieraampia asioita koskettaviin kysymyksiin moni arvatenkin vastaa intuitiivisesti asiaa pohtimatta? Toisaalta jos tutkimuksessa halutaan selvittää intuitiivista suhtautumista, mitä hyötyä siitä on. Tuskin elinkeinoelämä tekee it-infrastruktuuria koskevia päätöksiä intuitiopohjalta.

Työpäivän päälle puitiin VR:n vesitornia vielä kerran. Nyt taitaa tämä hanke olla viimein loppuun käsitelty. Ei siitä kovin hyvä maku jäänyt. Tornin kunnostustyöt aloitettiin hätäillen, kunnes urakka todettiin toivottomaksi. Itse olen luonnollisesti yksi osasyyllinen. Ei saatu näkötornia eikä näyttelytilaa. Vain lisävuosia 55-vuotiaalle rakennukselle. Onneksi vähän rahaa jäi itse veturitallin kunnostukseen, ja akuuteimmat työt siellä ovat tulleet valmiiksi aivan viime päivinä. Hiukan maastonmuotoilutöitä jää vielä keväälle.

Jos tiedosta sattuisi olemaan jollekulle hyötyä, niin Pirkanmaan ympäristökeskuksella on tälle vuodelle budjetoituna Euroopan unionin rakennerahastojen rahaa erilaisiin ympäristöön - vaikka rakennettuunkin - tavalla tai toisella kuuluviin hankkeisiin jaettavaksi. Tämä museona toimivan veturitallin ja vesitornin pikkuremonttikin oli sellainen. Hakijalta tosin edellytetään muutaman kymmenen prosentin omarahoitusosuutta. Veturitalliprojektissa omarahoituksen osuus oli 40 prosenttia. Tämä edellytys estää meitä nyt jatkamasta töitä EU-rahan turvin. Työkohteita 130-vuotiaassa rakennuksessa kyllä riittäisi.

Olisin ollut mieluummin kotona mattoja tamppaamassa kuin kokouksessa, mutta onneksi ehdin siihenkin puuhaan. Kun vielä hankitaan narsissit, niin kelpaa pääsiäisen tulla.

Illaksi päätin käväistä dojolla puuskuttamassa. Sitä sai tehdä kiitettävästi. Vähänkään raskaampi sisäliikunta saa minut helposti haukottelemaan. Hapenottokyvyssä lienee puutteita. Anaerobisen suorituskyvyn puolella niitä on ollut aina.

Puolisoni käväisi lenkillä ja palattuaan kertoi hyviä uutisia. Mehiläiset ovat tehneet puhdistuslentonsa eli siivonneet elimistönsä talven jäljiltä. Yhdyskunnat voivat hyvin. Toivottavasti paju alkaa kukkia pian. Tuo joskus väheksytty kasvi on itse asiassa mehiläishoidon perusedellytys Suomessa. Sen varhainen kukinta tarjoaa ravintoa alkukeväästä.

Olen muuten taas kade pitkähiuksiselle puolisolleni. Hän hankki eilen hienon kampauksen. Minulla ei olisi oikein muuta keinoa tuoda vaihtelua pääpuoleeni kuin hankkia tatuointi, mutta sitä en sentään taida tehdä.

Ei kommentteja: