sunnuntaina, helmikuuta 19, 2006


Sunnuntai


Yöllä ja aamulla lunta tuli kolaan tarttumisen verran. Ladulla oli hidasta.

Eilen jäi kebab väliin, joten tänään tuli poikettua Iskhmetin putiikissa. Tuntui, että uudessa paikassa annoskoko on kasvanut.

Illalla lankapuhelin voitti taas kerran matkapuhelimen. Loimaalta viesti tulee paremmin kaapelilla vanhan ratalinjan vartta kuin radioaaltoja pitkin.

Markolle hyvää matkaa.

2 kommenttia:

Tino Rossi kirjoitti...

Sanoppas latukettuna saako sellaisia vanhanaikaisia "kärkisidemonoja" enää mistään?

Isäni on ollut kova hiihtomies ja kerännyt 80-luvulla kiitettävän valikoiman laadukkaita suksia. Ajattelin josko tässä innostuisi sivakoimaan ja kokeilisin isukin vehkeillä ensin. Mutta kinttu on eri kokoa ja monot eivät käy.

Voiko/kannattaako siteitä vaihtaa vai pitäisikö aloittaa jollain marketin peruspaketilla koko homma alusta?

nim. Ladulle elävän mieli

Hyvärinen J. kirjoitti...

Latukettu? Latulaiskiainen paremminkin.

Kärkisidemonojen saatavuus taitaa olla pitkälti kierrätys-kirpputorilinjalla. 75 mm:n siteet ovat hankalia, koska koneladut ajetaan yleensä kovin kapeiksi siteen leveyttä ajatellen. Vanhemmat kilpasiteet (olikohan 35 mm ja joku Adidaksen oma standardi) ovat varmaan vielä harvinaisempia. Näyttää olevan laitekanta nykyään Salomonin profiilisidettä ja vähän kilpailevaa NNN:ää. Vanha salomonilainenkin, olikohan nimeltään SNS, lienee katoavaa perinnettä.

Veikkaan, että parempi tulos tulisi vanhoilla kunnon suksilla, joihin tarvittaessa vaihtaa siteet, kunhan vain pohjat ovat suunnilleen ehjät eli ei täynnä monta milliä syviä naarmuja. Marketin peruspaketeissa on minun mielestäni ongelmana löysyys ja jotenkin epämääräinen pohjan materiaali, mikä tekee suksesta vaikean voideltavan (tai luisteltaessa lisää kitkaa). Huonosti luistava tai huonosti pitävä suksi on toki tehokas kuntoiluväline, mutta ei se kyllä hauskaa ole.