torstaina, helmikuuta 16, 2006


Koulu-uudistus


Töissä juhlittiin syntymäpäiviä. Oli mukavaa tavata vanhoja tuttuja pitkästä aikaa. Ammattikoulun catering-alan perustutkinnon opiskelijat olivat tehneet hyvät tarjottavat. Kakku oli hyvää ja kahvia riittävästi.

Illalla oli ohjelmassa avoimen yliopiston taidehistoriaa Tampereella. Luennoitsija sanoi ohimennen nimen Quintilianus, ja salissa alkoi käydä mitämitä-hälinä.

Kehittelin luennon ratoksi koulu-uudistuksen.

Nuorten toisen asteen koulutus järjestettäisiin niin, että lukiossa opiskeltaisiin tärkeimpinä aineina äidinkieltä, klassisia kieliä, logiikkaa, matematiikkaa ja filosofiaa sekä liikuntaa ja musiikkia. Valinnaisina aineina voisivat olla ainakin joku nykykieli ja historia. Ne, jotka eivät haluaisi penkkariajelulle, mutta haluaisivat nopeasti suurtalouskokin, lääkärin, koneistajan, insinöörin, opettajan tai muun vastaavan käytännön ammatin, voisivat tulla valmistelemaan jatko-opintojaan ammattikouluun, jossa olisi tarjolla linjoja joka lähtöön.

Uuden blogimeemin mukaan etsitään auran värejä. Omani - ja muutaman hyvän kaverin - auran värit ovat tässä:En muista NCS-tai muita koodeja, mutta kyllä niitä tavallisesta värikaupasta saa. Maalarinvalkoista ja tummanpunaista lähinnä. Mustaa myös. Ja pohjalle Ferrexiä.

Ei kommentteja: