perjantaina, helmikuuta 10, 2006


Nopeaa toimintaa


Aamulla viiden aikaan auramiehen aikataulun kanssa yhteensopivasti lumitöihin.

Ruokatunnilla käväisin tietokoneliikkeessä. Pitäisi saada kannettava kone tähänkin torppaan. Tarjolla oli enimmäkseen Nokian Mikromikon perillisiä ties miten monennessa polvessa. Henkilökunta oli tuttua ammattikoululta.

Vaikka kokonaista tietokonetta ei nyt mukaan tarttunut, niin pöytätyöasemaan langaton verkkokortti kuitenkin. Vekkulia sinänsä, ja vain tuntumapohjalta, mutta työaseman käynnistyminen ja erityisesti verkkoliikenne tuntuu olevan mainittavasti nopeampaa uudella PCI-väylään kytkettävällä WLAN-kortilla kuin aikaisemmalla USB-väylään kytkettävällä vastaavalla huolimatta siitä, että kyseessä on saman valmistajan (SMC) samaa standardia (802.11g) tukeva tuote ja että jälkimmäisen antennin saattoi siirtää radioaaltoja ajatellen oletettavasti otollisimpaan paikkaan, kun ensinmainitun antenni maastoutuu kloonitietokoneen (oletettavasti paljon tiedonsiirtotielle ylikuulumista aiheuttavia häiriöitä) ja palosuojatun seinälevyn (oletettavasti vahva eriste) väliin. Standardeja ajatellen näin ei tietenkään saisi ajatella, mutta tarjoaakohan emolevyn PCI-väylä käytännössä tuhdimman lähetystehon kuin USB-väylä?

Illalla keli oli liukas. Onneksi ihminen on parempi kuin kone. Suuren tartunnan hiihtotapa oli ennalta määrätyistä rajoitteista vapaa.

Ei kommentteja: