lauantaina, helmikuuta 25, 2006


Lomille lomps


Talvilomaa on odotettu. On myönnettävä, että alkuvuosi on ollut työmaalla paljon tavanomaista työntäyteisempi. On myönnettävä sekin, että kun eilen päätin lyhyen opintojakson opetuksen datanomiopiskelijoille, olin enemmän kuin hämmästynyt, kun nämä kertoivat pitäneensä opetuksesta ja toivovansa lisää. Omasta mielestäni en ole maaliskuun 2001 jälkeen (aikaisemmin pidetyt voinee laskea harjoittelun piikkiin) pitänyt yhtä huonoa opintojaksoa, nyt paljolti muiden työkiireiden vuoksi. Mutta kiva, jos kelpasi. Minusta olisi mukavaa jatkaa yhteistyötä myöhemminkin.

Lauantaina starttasimme auton kohti Päijät-Hämettä. Hiihdettiin Lahdessa ja jatkettiin sitten itään. Hiihdon järjestäjät toivoivat mahdollisimman monen tulevan julkisilla kulkuneuvoilla, mutta parkkipaikkojen täyttöasteesta päätellen aika harva oli toivomusta noudattanut. Emme mekään. Junalla kulkeva tosin olisi päässyt uuden "Lättähatun" eli Dm12-moottorivaunun kyydissä hiihtostadionille.

Eihän lyhyen matkan olisi pitänyt olla pitkä, ja hiihdeltyäkin on kotipuolessa tullut. Mutta enpä ihan heti muista, milloin matkan taittaminen olisi tuntunut yhtä raskaalta. Kyllähän selityksiä aina löytyy. Leuto sää teki tuhansien suksiparien hiihtämästä ladusta monin paikoin puuroa. Voitelu oli pitävä mutta raskas. Viime kädessä fakta on se, että hiihtäjän kunto oli huono. Se harmittaa, kun puolisollani olisi ollut hyvä meno päällä. Hän hidasti, ja laskettelimme peräkanaa väsyneenäkin sykähdyttävän laskun maalialueelle. Osanottajamitalissa samoin kuin hiihdon postileimassa komeili tänä vuonna avattavan Ke-Lh-oikoradan komea Luhdanojan silta (kuvassa rakennusvaiheessa elokuussa 2004), jonka penkereellä tiedetään itsensä Mooseksen ja Aaroninkin muinoin saarnanneen.


"Maalissa ollaan, mutta laittaisi nyt se hiihtokaverikin suksea toisen eteen."

Lähipäivät on tarkoitus viettää päijäthämäläisissä maisemissa Nastolassa. Illaksi piti saada ruokaa. Vanhasta tottumuksesta ruokapaikkojen tarjontaa ryhdyttiin kartoittamaan A:sta, ja löydettiin hinta-laatusuhteeltaan erinomaista pizzaa. Terveellisemminkin olisi voinut illastaa, mutta hyvää tuo oli.

(Edit: Merkintää lisäilty 26.2.2006.)

Ei kommentteja: