lauantaina, maaliskuuta 07, 2009


Mökistä rivitaloon


Aamulenkki luisteltiin vielä Ylläsjärven puoleisilla huippuladuilla, mutta sitten vaihdoimme majapaikkaa maaseutumaisista mökkioloista Äkäslompolon laitamien suburbaaniin sykkeeseen ja rivitalonpätkään. Asiallinen paikka tämäkin maja on. Tosin DNA-mokkula löysi tunturin toisella puolella EDGE - ajoittain jopa 3G-tasoisen - yhteyden, kun täällä bitti liikkuu vain GPRS-nopeudella. Voi olla, että sijainti Kuertunturin katveessa liittyy asiaan.

Minulla alkaa tulevalla viikolla työseminaari ammattikoulujen kulttuuri- ja liikuntaliiton leirikeskuksessa, ja mikä parasta, puolisollanikin oli tilaisuus tänäkin talvena jäädä vielä vajaaksi viikoksi pohjoiseen.

Voi olla, että hiihtämään ei ensi viikolla ehdi samaan tahtiin tällä, mutta kun tilaisuus tulee, ei latu kaukana ole. Edellisessä majapaikassa hoidettu latu oli muutaman kymmenen metrin päässä. Siitä on sijainnin vaikea muuttua paremmaksi, ajattelin. Kunnes totesin, että täällä latu kulkee muutaman suksen mitan päässä talosta.

Viime talvena majapaikan vaihtopäivänä ajelimme maamme rataverkon pohjoispään maisemia katsomassa. Ne tuskin ovat vuodessa paljon muuttuneet, joten nyt käytimme väliajan käymällä Kittilässä osuuskaupassa, ja paluumatkalla pikkuteiden kautta poikkesimme Särestössä kaakaolla ja kampanisulla. Reidar Särestöniemi - jonka taidehistorian kansallinen kaanon sujuvasti sivuuttaa, ainakin sen perusteella, mitä muistan muutaman vuoden takaisista taidehistorian harrasteopinnoistani - oli mielenkiintoinen kuvataiteilija . Päätimme tutustua hänen elämäntyöhönsä ja sen tärkeään luomisympäristöön toisella kertaa ajan kanssa.

Iltalenkin jälkeen suihku riitti. Sähkösaunoa saa tarpeeksi kotonakin. Televisio avattiin, kun ollaan sentään melkein taajamassa. Tarjolla on ainakin urheilua.

Ei kommentteja: