maanantaina, maaliskuuta 02, 2009


Tuima tunturin tuuli


Aurinkoisen viikonlopun jälkeen lomamaanantai valkeni lumitihkuisena. Tunturiseudulle oli ennustettu kovaa tuulta ja tihenevää lumisadetta, joten lähdimme suksille melko aikaisin.

Korkeammalla viima kylmäsi kasvoja, ja hiljaisemmilla laduilla hiihtäminen oli raskaamman puoleista. Sen sijaan suosittuja latuja, niitä joilla liikkuvat tunturin molemmin puolin majoittuvat lomailijat, kymmenet ja taas kymmenet suksiparit pitivät puhtaana ainakin nyt, kun lumisade ei sentään tuiskuksi yltynyt. Lenkiltä palatessa asu oli märkä sisä- ja ulkopuolelta ja parta huurussa.

Illansuussa piti autoilla tunturin vilkkaammalle puolelle urheiluliikkeeseen. Sauvojeni lenkit ovat osoittaneet uhkaavia loppuunkulumisen merkkejä. Vastahan niillä oli hiihdetty vajaat 20 talvea. Noinkin vanhoihin porkkiin sopivia lenkkejä löytyi, joten eiköhän sauvoille tullut vitosella mukavasti käyttöaikaa lisää.

Harvoin tulee asioitua liikkeessä, jossa myyjiä olisi yhtä tiheästi asiakkaista palvelemassa. Sesongista otetaan kaikki irti. Kaksi pakkaskelin tervavoidepurkkia, hollolalaista, tarttui myös matkaan. Toivottavasti tarttuu latuunkin niillä keleillä, joilla tervan pitokykyä tarvitaan.

Ei kommentteja: