perjantaina, toukokuuta 04, 2007


Leikkipuisto hiljenee, on lapset lähteneet


Naapuritontilta on purettu vanha leikkipuisto. Kauppala oli rakentanut sen asukkaiden viihtyisyyttä parantaakseen luullakseni 1960-1970-lukujen taitteessa, kun lapsiperheet rakensivat taloja alueelle. Sinä aikana, kun olemme tässä asuneet, puisto on ollut hyvin vähäisellä käytöllä. Vaatimattomat laitteet - keinut ja pari muuta - eivät enää aikoihin täyttäneet turvallisuusnormeja, ja myös rautatien läheisyyttä pidettiin turvallisuusongelmana. Mutta on sanottava, että tyhjänä tontti on ankeamman näköinen kuin ennen. Kevään aikana kylästä on purettu tai puretaan pari muutakin hiljaiseksi käynyttä, kauppalan aikanaan rakentamaa leikkipuistoa. Nykyinen kaupunki ei katso tarpeelliseksi kustantaa niiden saneeraamista nykynormien määräämään kuntoon. Kaupungin kanta on varmasti perusteltu, koska lapsia ei kylässä ole niin paljon kuin puistojen rakentamisaikana (ja varsinkaan ko. asuinalueilla ei juuri asu lapsiperheitä, kun taloissa elelevät vielä pääosin rakentajansa, eivätkä seniorin aseman saavuttamassa olevat kansalaiset juurikaan kaipaa leikkipuistopalveluita).

Jotain lähtee, jotain palaa. Veturitallin talkookausi avataan huomenna. Ylläpitotoimia luvassa. Puhelimet olisi mukavaa saada kuntoon, ja varmasti muitakin kohteita löytyy. Kesän museonäyttelyn esineistö saadaan vasta ensi viikolla.

Makkaraa ja sinappia, limonadia ja vissyä toimitettiin illalla miehistöhuoneen jääkaappiin. Komea rusakko kirmaili tallipihalla. Kuin olisi toivottanut kesäväen tervetulleeksi ja esitellyt, miten on pitänyt hyvää vahtia talvikauden aikana. Vettäkin tallille näytti tulevan. Vesijohto pidetään talvikaudella suljettuna putkien jäätymisriskin vähentämiseksi.

Ei kommentteja: