sunnuntaina, heinäkuuta 02, 2006


Sunnuntai naapuriläänissä


Aamulla H9656 vei juuri sopivan pienen kävelymatkan päähän arkkitehti A. Ruusuvuoren suunnittelemalta kirkolta. Hyvinkään vuonna 1961 valmistunut kirkko rakennettiin kolmiota useimmissa muodoissaan toteuttavaksi. Aikanaan kirkkoa kerrotaan arvostellun muotoratkaisusta, joka palautuu useimmissa oppirakennelmissa - myös kristinuskossa - keskeisellä sijalla olevaan kolmioon. Lienevätkö arvostelijat huomanneet, että samaa muotoa toteuttavat aikansa rakennusmestaritaidon sanelemin ehdoin myös lähes kaikki maamme keskiaikaiset kivikirkot.

Viime vuosien sanankuulijat ovat arvostelleet kirkkoa huonosta akustiikasta, kun ääni kohoaa kirkkosalin keskeltä epäsymmetrisesti ylös. Nyt sitä ei koettu, mutta lieneekö oltu sopivalla paikalla.

Konfirmaatiossa tytöt alboissaan näyttivät samaan muottiin valetuilta, mutta pojissa skaala vaihteli neppaajasta maailmanmieheen. Onko se pelkkää biologiaa? Jos ei, niin onko kyseessä rippikoulun, yhden tärkeän kasvatuslaitoksen, kannalta hyvä asia ajatellen tärkeässä kehitysiässä olevia ihmisiä?

Takaisin asemalle päästiin M5-mallinimeä kantavan baijerilaisauton kyydissä. Pakko sanoa, että kyseisen auton konsepti on minusta asiallinen. Perheautopohjaisessa, tuunatun näköisessä sedan-korisessa ajopelissä on paperien mukaan enemmän hevosia kuin legendoiksi itsensä lihottaneissa Corveteissa tai perusmallin Ferrareissa. Mikä voisikaan olla asiallisempaa, kun emme puhu nyt vetureista :-)

2 kommenttia:

Tino Rossi kirjoitti...

M5 on konseptina muutenkin nokkela, siinä on pieniä asiantuntijalle avautuvia eroja joita sitten voi tyytyväisenä bongailla. Kun nämä pienet erot pakoputkissa, puskureissa ja muualla tunnistaa tulee hyvä mieli.

Tosin pakkaa sekoittavat lukuisat m5-look baijerilaiset joissa normaaliin perhelullaan on vain vaihdettu nämä erityiset osat. Sitten pitääkin puhua "aidosta" M5:sta johon pitää vastata että näinköhän on. Kyllä pojat jaksaa leikkiä!

Hyvärinen J. kirjoitti...

Totta puhut. Konseptinsa ansiosta M5-look lienee tuunaajille "helppo" tavoite ja siksi varmaankin niin suosittu. Ja kyllähän pojat aina bemareista tykkäävät, ja tytöt myös.