perjantaina, heinäkuuta 07, 2006


Siivouspäivä


Maalarinteippi oli jäänyt tehokkaasti kiinni. Irrotuksessa turvauduttiin kemikaaleihin, lähinnä asetoniin. Aikaa ja kynsiä kului, mutta teippikin lähti. Nyt pitäisi auringonpuoleisten ikkunanpokien taas kestää.

Ikkunaprojektissa minulle sattui munaus, joka on niin surkuhupaisa, että maksanee vaivan kertoa. Ulkopokan alareunan kittauksia tehdessäni lasin sisäpinnalla oli vielä maalarinteipit. Kitti tasoittui lastalla mukavalta näyttäväksi viistoksi listaksi. Kun teipit poistettiin huomattiin, että kittilista näkyy sisäpuolelle ainakin 2-3 mm lasin alareunan yli. Myönnettävä on, että silloin harmitti ja hävetti. Onneksi kitti oli kostutettuna vielä helposti muotoiltavaa, ja korjaus onnistui.

Päiväohjelmaa ei tarvinnut miettiä, kun innostuttiin siivoamaan koko talo. Illansuussa kasvit huusivat vettä. Kaivosta annettiin letkulla ja kastelukannulla. Aletaan elää mukavia aikoja sikäli, että hiukan rehevämmänkin salaatin aineksista jo puolet saadaan kotipihasta. Mutta kesäkurpitsa sietäisi voida hiukan paksummin. Ei sen ainakaan kuivuudesta pitäisi kärsiä, koska se osaa isoilla lehdillään hyvissä ajoin ilmoittaa, milloin on jano.

Ei kommentteja: