perjantaina, marraskuuta 14, 2008


Vapaapäiviä kotona ja Tampereella


Olen viettänyt muutaman päivän henkilökohtaista syyslomaa. Lomapäiviä kun on kummasti taas kertynyt säästöön. Marraskuisen harmaat päivät ovat kuluneet nenä tietokoneruudussa kiinni. Olen kirjoitellut luvattoman pitkään rästissä olleita johtamisen erikoisammattitutkintokoulutukseen liittyviä töitä. Näihin olisi pitänyt paneutua viimeistään keväällä, mutta aina on vapaahetkinä muka ollut jotakin tähdellisempää tekemistä.

Aamulla totesin, että olen pitänyt silmälaseja päässäni viimeksi maanantaina. Kotioloissa en käytä niitä. Pihamaalta ei ole muutamaan päivään poistuttua tullut poistuttua kuin lenkkeilemään.

Tänään vietin puolisoni kanssa päivän Tampereella. Kävimme Osuuskaupan tarjouspäivillä hamstraamassa kärryn täyteen. Kiuaskiviä ja postilaatikko, muun muassa. Viimeksimainitun pakkausmuovissa - niin Lohjalla tehty kuin onkin - kiinnitti huomion termi "mailbox". Hauskaa ottaa sellaista nimeä kantava asia ihan konkreettisesti käteen. Löysin jopa senkaltaisen harvinaisuuden kuin pitkälahkeisen pyjaman. Shortsimallisia näyttävät nykyään yleensä olevan, mutta eihän aikuinen mies missään polvihousuissa nuku, hitto soikoon.

Puolisoni pistäytyi Pirkkahallissa - tai mikä sen nimi nykyään onkaan - messuilla. Jäin kirjoittelemaan laiskanläksyjäni yliopiston kirjastolle. Tampereen kirjastossa, vaikka Linna onkin nimeltään, ei ole tuimia vartiomiehiä komentamassa reppuja ja rensseleitä jätettäväksi salien ulkopuolelle. Kyä täälä ihmisiin viä luatetaan.

Iltalenkillä kuu oli kuin Wrightillä Vihdin vanhan kirkon raunioiden yllä.

Ei kommentteja: