perjantaina, heinäkuuta 27, 2007


Sadonkorjuun esituoksuja


Jos eilisen työkalut olivat muiden muassa ruohonleikkuri ja höyrymehustin - satoa tuottavista punaherukkapensaista yksi oli jo poimittavaksi valmis - oli tänään pölynimurin ja mattotampan vuoro. Nyt pitäisi olla siistiä kotona, niin pihalla kuin sisälläkin.

Puolisoni innostui leipomaan mansikkakakun huomiseksi. Tosin vielä enemmän tulee vesi kielelle pakastinta varten kypsyvän kesäkurpitsakeiton tuoksusta. Pihan kesäkurpitsapenkki tuottaa jo hyvää satoa, ja päätimme illan yhteistyöprojektina keittää sopan.

Kun cucurbita pepot olivat palasina, innostuimme hölkkäämään viidakkomaiseen iltaan ennen ison kattilan kiehumaan laittamista. Sataa tihutti hiljalleen, ja oli vaikea sanoa, mikä osa ihon runsaasta kosteudesta tuli sisältä ja mikä ulkoa päin. Kotiin palattua istahdimme hetkeksi pihakeinuun. Oli outoa huomata, miten hämärää pilvisenä päivänä jo heti klo 20:n jälkeen oli. Syksy väijyy jo pellon takana. Johan posti ja ilmaisjakelu ovat viikon verran kantaneet koululaiskaluste-, koululaisvaate- ja koulutarvikemainoksia postilaatikkoon.

Ei kommentteja: