keskiviikkona, heinäkuuta 11, 2007


Pyöräilypäivä


Sain aikaiseksi tehdä päivän työmatkan polkupyörällä. Tuota pitäisi harrastaa useammin, kun edestakainen matka kotipihasta ei ole kuin viitisenkymmentä kilometriä. Mutta mieluummin hyvällä kelillä. Muistelin alkuviikon säätiedotusten luvanneen tälle seudulle keskiviikoksi lämpimän päivän. Olisi pitänyt kuunnella ne radiosta tai katsoa Ilmatieteen laitoksen sivuilta eilisiltana. Varhainen aamu näytti vielä melko kirkkaalta, mutta päivän mittaan satoi vähän väliä. Kotimatkalla tosin vain alussa, mutta lokasuojaton pyörä roiskuttaa ajajansa, kun tienpinta on märkä. Ei voi sanoa kovin nautinnolliseksi pyöräretkeksi. Retkipyörän takarattaat ratisevat ilkeästi. Öljyn puutetta se ei ole vaan kuluneisuutta. Nyt jo? Vastahan pyörän ostin - kesätyörahoistani vuonna 1985. Mutta Sun Tour -merkkiseen vaihteistoon ei taida saada enää varaosia. Sama ongelma koettiin puolisoni vanhan retkipyörän kanssa muutama vuosi sitten, kun edes aikanaan suosituista suosituimpaan Shimano Positron -vaihteistoon ei varaosia löytynyt.

Illansuussa polkaisin yksivaihteisella vanhaa ratapohjaa ja edelleen kuraisia metsäteitä seurakunnan leirikeskukselle. Puolisoni kaitsee teinikaritsoita vielä viikon eikä tarvitse autoa. Minulla on sille käyttöä viikonlopun harrastetoiminnan merkeissä, joten sovittiin, että noudan sen tänne.

Mainoksena todettakoon, että lauantaina 14.7. vietetään jälleen Ranskan vallankumouksen ja Bastiljin linnoituksen valtauksen kunniaksi Suomen puolustusvoimissa panssarijoukkojen perinnepäivää. Hattulan Parolannummella Panssarikilta ry järjestää yleisötapahtuman, jossa voi hypätä mm. tela-ajoneuvon kyytiin. Epävirallisen tiedon mukaan ajeluttamassa olisi myös pikkuhiljaa joukkojemme sodanajan vahvuuksista poistumassa oleva neuvostoliittolainen T-72-taistelupanssarivaunu. Tapahtuman ajaksi Panssarikillalle alistetaan Museoveturiseuran moottoroitu järjestelyosasto.

Sade, tule ystäväni, tule taas


Pihan sademittari kertoi päivän aikana sataneen noin 12 mm eli 12 litraa neliömetriä kohden. Mukava määrä. On myönnettävä, että vaikka sade ei esimerkiksi pyöräillessä ole kovin mukavaa, pidän siitä, että nyt sataa. Kaksi edellistä kesää olivat turhan kuivia.

Tänä kesänä ei avomaan istutuksia ole kovin paljon tarvinnut keinokastella, kun taivas on pitänyt asiasta huolen. Nurmikkokin voi paremmin kuin moneen kesään. Onneksi se tuli parturoitua ja ilmastoitua jo eilen.

Nyt pitäisi jaksaa valvoa vielä vajaa tunti, että saa tiskikoneen päälle yösähkötariffin aikaan. Voi vaikka katsella sateisenhiljaiselle Urjalantielle tai Turun radalle ja laskea liikennettä. Siihen laskentaan taitavat yhden käden sormet riittää.

Ei kommentteja: