sunnuntaina, heinäkuuta 29, 2007


Lauantai oli talkoopäivä


Eilisten talkoiden aluksi vietettiin juhlallinen tuokio, kun tämän ja jokusen muunkin museon perustaja Olavi sai Suomen museoliiton myöntämän mitalin 75-vuotispäiviensä kunniaksi. Melkein nimipäiväänkin juhlahetki osui.

Kuntoilijat eivät taaskaan malttaneet olla vääntämättä raskasta rautaa paikasta toiseen. Veturin tunkkaaminen ylös ja kiskojen siirtäminen haluttuun asentoon sen alla kuormittaa niin fyysistä kuin henkistäkin puolta. Eivätkä irralliset veturinmoottorit tai paineilmakompressorikaan kovin keveitä ole.

Edellisvuotisten EU-rahalla teetettyjen maanrakennustöiden jäljiltä veturitallin ympäriltä katosi sen verran humusta, että vanhat tikkaat eivät riitä katolle. Kun yhdistyksen rahat oli laskettu, lähdettiin shoppailemaan kylän rautakauppoihin. Tukevat kahdeksanmetriset - joskin kaksiosaiset toivomamme kolmiosaisten sijasta - löytyivät maatalousliikkeestä. Jani ja Timo tiivistivät ilmanvaihtohormin juuren. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä tuojansa kovin kehuma "kattopaska" tehtävässään kestää. Edellisten ikä on ollut sään ja ratapihan tärinän armoilla aika tarkkaan vuosi.

Ei kommentteja: