torstaina, tammikuuta 18, 2007


Valokuvatorstain "miksi?"


Valokuvatorstai-blogissa on tämän viikon aiheena ollut kysymys miksi?Miksi se ei starttaa?

(Kevyessä rautatiekalustossa käytetyn Klöckner-Humbolt-Deutz A6L 514 -dieselmoottorin käynnistysmoottori vuodelta 1953.)

Koulunpenkille


Iltaopinnot ovat taas alkaneet. Luentosarjan aiheena on kunnallistalous. Luennoitsijana toimii tohtori Kallio, joka parissa kunnassa kunnanjohtajana työskennelleenä ja ilmeisesti yhtenä Tampereen kaupungin nykyisen tilaaja-tuottajamallin arkkitehtinä pystyy tarjoamaan opetuksessaan paljon muutakin kuin pelkkää teoreettista tutkimustietoa. Lieneekö yksi avoimen yliopiston etuja se, että tarjolla on teoreettisten ja tutkimuksellisten lähtökohtien ohella myös konkreettista asiantuntemusta jo perusopintotasolla.

Iltapäivän lopulla luennolle mennessä ratapihan ylittävällä Kalevantien sillalla ajorata oli päivän säätilan ja reilun suolauksen jäljiltä sohjoinen. Ajotaidoiltaan heikko valkoisen pienen pakettiauton kuljettaja ei hallinnut tilannenopeuttaan, vaan roiskutti melkoiset pärskeet suolasohjoa jalankulkijoiden päälle. Ei minua oma kastumiseni niin harmittanut, vaateparsi päällä oli säätilaan nähden käytännöllinen, mutta kolmen nuoren naisen pukeutumiselle suolavesiroiskeet eivät äänimaisemasta päätellen tehneet ollenkaan toivottua vaikutusta. Osaamaton pakettiautonkuljettaja olisi ansainnut kunnon lumipesut.

4 kommenttia:

helanes kirjoitti...

Ei jaksa enää?

Anonyymi kirjoitti...

Siinäpä on Miehen Kädet. Melkein käy kateeksi tota moottoria tai mikä onkin....

käpsä kirjoitti...

Enosaaymmärtää! Ehkä parasta ennen-päiväys on mennyt jo?

Hyvärinen J. kirjoitti...

Helanes ja Käpsä, ei 1953 syntynyt vanha ole. Ehkä vähän väsynyt. Kuntoon tuokin tuli, mutta kokonaisuudessa on ollut kaikenlaista muutakin ongelmaa. Aikoihin ei ole päästy ajelemaan.

Anonymous, täytyy kertoa terveiset käsien toisesta päästä löytyvälle, jos hän toipuu pyhäksi sinkkikuumeesta.