tiistaina, tammikuuta 09, 2007


Tammi-ilmiöitä


Aamulla linja-autossa soi usein kaupallinen radioasema, ja lähetykseen soittajat haikailevat toinen toisensa perään jonnekin, missä palmupuut on puita vaan. Minulle kelpaisi paremmin hanki ja jää. Kotiin palatessa bussin penkkiin olisi helppo nukahtaa, vaikka työpäivät eivät ole pitkiksi venyneetkään. Sateisen sään vika, kai.

Ja liian vähäisen ulkoilun. Loppuvuosi tuli vietettyä kovin inaktiivisesti. Puolisoni kanssa yritimme taas illalla korjata asiaa hölkkäämällä pari kierrosta kuntorataa. Kotiin palatessa kaupassa nähtiin juuri ne molemmat miehet, joille oli asiaa. Hyvää ajoitus. Huono valinta sen sijaan oli ostaa tarjouksesta iso lakritsipussi ja syödä se kahteen pekkaan suunnilleen yhdellä istumalla.

Kauppiaat ovat innostuneet elämänparannusta yrittävien ihmisten rahastamisesta. Kotimaisen postimyyntifirman kuvastossa esiintyi sangen myönteinen ilmiö: etusivulla urheiluvaatteita esitellyt malli oli tuon alan mainoksissa harvemmin esiintyvää tyyppiä.

Khiloun pohdinta miespuolisista urheiluporukoista on osuva. Uskallan väittää, että miehisyydellä on tänä päivänä ja on jo kauan ollut melkoisen monimuotoinen toteutumien ja mahdollisuuksien kirjo. Ennen viime aikoja siitä ei vain ole pidetty kovin suurta ääntä. Aina ei tule ajatelleeksi, että aika monessa uudessa asiassa uutta taitaa olla vain volyymi, jolla siitä puhutaan.

2 kommenttia:

Tino Rossi kirjoitti...

Itselläni on ilo sukkuloida näiden erilaisten äijäryppäiden välillä ja hupia on riittänyt. Lapsuuden kodin "mehtällä on käyty, pitäis pohjaa hitsata" -hemmojen ja nykyisen ystäväpiirini "ei kai sulla ole valmiita mausteseoksia kaapissa" välillä tuskin olisi paljoa juteltavaa. Molemmat kuitenkin tuntuvat vierkistäviltä tauon jälkeen.

Uskallan väittää sinun mielipiteesi vanavedessä että yhtenäiskulttuuria ei ole koskaan ollutkaan, ilmenemismuodot ovat vain vaihdelleet. Aina on ollut itsetarkoituksellisen juntteja köriläitä ja funtsailevia hienohelmoja. Näiden lisäksi maata ovat kansoittaneet tervejärkisyydestään vakuuttuneet muka perusäijät ja meuhkaavat idealistit. Ja sadat muut lajityypit joita naisparkojen on pitänyt tuhannet vuodet kestää.

Hyvärinen J. kirjoitti...

Niinhän se on. Ilmenemistavat vaihtelevat muun kehityksen mukana (tyyliin hevosmiehestä pohjanhitsaajaan), mutta tyylejä on aina löytynyt ja löytyy jokaiseen tarpeeseen ja makuun.