maanantaina, elokuuta 29, 2011


Keula kohti Tukholmaa


Viikonloppu vierähti museohommissa ja pitkästä, pitkästä aikaa aivan perus-sellaisissa. Veturimuseon elokuun viikonloppupäivystyksiä on jaettu talkoolaisille kuin museon alkuaikoina konsanaan. Kun niitä aikanaan jaettiin, valitsin elokuun viimeisen viikonlopun.

Yksinäistä ei homma ole ollut, kiitos kävijöiden ja seuratoverien. Lauantai oli vilkas ja kansainvälinen. Ilkka hoiti esittelyt venäläisille ja briteille ja keskustelut päätyivät tietenkin sotahistoriaan. Sunnuntai oli yleisön puolesta hiljaisempi, mutta Juha ja Simo kävivät maalaamassa Matisan yksityiskohtia. VR-logot kyljessä ja etupäänmerkit katolla toivat melkoisesti lisää valmiinnäköisyyttä.

Sunnuntaina museolta lähtiessä piti ostaa junalippu maanantaiaamuksi, istumapaikan varmistamiseksi. Ehkä turhaan, ei IC2 186 ylitäynnä ollut.

Vajaa työviikko on alkanut seminaarin merkeissä. Opetushallituksen perinteiseen laatuseminaariin en ole osallistunut aiemmin, mutta nyt hakeuduin. Asiaa on tullut työmaalla harjoitettua jo hyvän aikaa. Tapahtuma on niitä joissa on asiallista käydä edes joskus näyttämässä naamansa. Ja ennen kaikkea ajankohta oli sopiva.

Laivaseminaareissa syöminen ja kulutus eivät ole tasapainossa. Jälkiruoassa houkuttivat leipäjuusto ja lakat. Viimeksimainitut näyttivät melkein limaisilta. Sopivat paremmin eri leveyspiireille.

Ei kommentteja: