perjantaina, elokuuta 26, 2011


Autoilu on kallista hupia


Aamupäivä meni työreissussa Tampereella. Sinne on harvemmin joutunut menemään omalla autolla. Tänään piti maksaa parkkilippu vanhan yleisen sairaalan, oman ikäluokan tunnistaman terveydenhuolto-oppilaitoksen ja nykyisen ammattiopiston parkkipaikalle yhtä neuvottelua varten. Syykin oli, nimittäin julkisista liikennevälineistä riippumaton aikataulu omalle työmaalle ja sitten Hämeenlinnaan laakerinvaihtoon.

Olen autoillut Tampereen suunnalla viime päivinä melko usein. Joskus keväällä vastaavassa tilanteessa satunnaisena pitämäni huomio näyttää olevan tuolla taajuudella vähemmän satunnainen. KLF-nimellä autoradion näytössä esittäytyvä radiokanava soittaa musiikkia, jota olen luullut olevan kuultavissa enemmän tai vähemmän piraattien itäeurooppalaisten nettisivustojen kautta, jos enää sielläkään. Suomen eetterissä voi todellakin kuulla Laserdancen tai vielä kasarimpien kokoonpanojen tuotoksia.

Autoa on tullut huollatettua ostoliikkeessä Hämeenlinnassa, ja siellä tehtiin laakeriremonttikin. Molempien etupyörien laakerit menivät vaihtoon. Ei ole halpaa autoileminen. Ja kohta pitää hankkia uudet kesärenkaat. Onko kellään omakohtaisia kokemuksia Nokian Hakka Greeneistä pienehkössä henkilöautossa? Tai saman valmistajan huonommillekin teille mainostamasta V-mallistosta?

Kävelin odottelemaan laakerinvaihtoa linnan alueelle. Töitäkin oli vielä tehtävänä ja tietokone matkassa. En tiedä, millaisia kertamaksuja metropolien etätyö-hubit perivät, mutta maksoin kuusi euroa Tykistömuseoon. Sieltä löytyi jälleen rauhallinen kolkka. Kun työt oli hoidettu ja autohuolto vielä radiohiljaisuudessa työn valmistumisen suhteen, kävin katsomassa jatkosodan Laatokan-Karjalan taisteluista kertovan filmin.

Ajelin kotiin vanhaa tietä. Automarketeihin oli sen mittainen jono, että päätin jättää väliin. Kiireettömällä matkalla kun olin koukkasin Parolannummen kautta. Siellä vasta autojonoon päädyin. Tienvarren kyltit "Vala 2/11" selittivät syyn. Parkkipaikan kohdalla käväisi mielessä ajaa jonnekin uran varteen ja astella keltaliivisen pomomiehen puheille: "Kuule, alikessu. Mis sie tarvitset oikei hyvvää liikenteenohjaajaa? Täs siul on sellane." Ei, se on eri porukka, jonka kanssa moiseen haasteeseen uskaltautuisi.

Ajoin kotiin ja leikkasin ruohon. Bensaa pitää tuohonkin tarkoitukseen vielä tänä vuonna ostaa.

Ei kommentteja: