tiistaina, elokuuta 23, 2011


Taas rämpimässä


Eilisiltana piti olla ja olikin museohoitokunnan kokous. Kävi kuitenkin niin, että töistä kotiin palatessa soi puhelin ja piti omalta kohdalta laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Enstexiä ja huomioliiviä päälle, maiharia jalkaan, karttalaukku olalle ja museohoitokunnan puheenjohtajan tehtävä vaihtui Länsi-Tampereella etsintäketjun johtajaksi.

Jos perjantaina etsijöitä oli kuutisenkymmentä, maanantai-iltana heitä oli tuplasti. Suuri osa oli ensikertalaisia tai viikonloppuna pidetyltä peruskurssilta mukaan innostuneita. Kaikki täyttivät paikkansa hyvin.

Tapauksen nostattama huomattava mediajulkisuus ei ainakaan ole haitannut uusien vapaaehtoisten mukaan värväytymistä. Ei, vaikka tässä operaatiossa ei juuri ole ollut perusteita käyttää helikoptereita, lämpökameroita tai muuta näyttävää tekniikkaa.Vapaaehtoisetsijöitä kaivataan taas tänään kello 9:stä alkaen SPR:n logistiikkakeskukselle Tampereen Kalkkuun. Tässä operaatiossa ensikertalainen on yhtä tärkeä lenkki kuin kokenut tekijä, joten jos aikaa ja mahdollisuuksia on, niin säänmukainen ulkoiluvaatetus päälle ja menoksi.

Hyvin olivat museohoitokunnankin hoitaneet, vaikka puheenjohtaja poissaoli Tampereella ja varapuheenjohtaja Tanskanmaalla saakka.

Tiistaipäivän ohjelmassa on työmatka vaihteeksi Helsinkiin. IC2 164 :n yläkerta oli väljästi kansoitettu vielä Riihimäellä.

Ei kommentteja: