sunnuntaina, heinäkuuta 24, 2011


Kesän jälkipuolella


Lauantai-iltapäivänä käväisin veturitallilla hakemassa pumpputermoskannun Museoveturiseuran saunaillan kahvinkeittoon ja toimitin postia museonhoitajille. Kysäisin lipunmyyntivaunussa, mahtaako museoveturiseuralaisia olla paikalla. Päivi viittasi tallinpuoleiseen ikkunaan ja kysäisi: "Miltä näyttää?" On myönnettävä, että pokkaa oli jokseenkin vaikea pitää. Viitatussa suunnassa leijui melkoinen savupilvi. Toverit olivat vaihteeksi käynnistäneet vanhan Urjalan tiilitehtaan Move1:n ja testailleet voimansiirtoa pikku pätkälle kasaamallaan 600-millisellä kenttäradalla.

Lauantai-ilta vietettiin lammen rannalla vanajanhämäläisessä erämaassa saunaillan merkeissä. Kovin paljon osallistujia ei tällä kertaa paikalle päässyt. Värvättiin Osuuskaupan parkkipaikalla tavattu paikallislehden toimittaja mukaan. Sitä ennen hakemaan pizzaa. Harrasteajoneuvojen vana lipui ohi. Yllytettiin Jania peruuttamaan omansa väliin, kun olisi vuosi- ja sylinterimallinsa vuoksi hyvin sopinut.

Asiallinen saunailta, kuten aina tällä porukalla. Tosin hieman arvelutti se, kun nuoret miehet jossakin vaiheessa kysyivät puukkoa. Pyhäaamuna piti käydä siivoamassa jäljet. Ei ole enää koivuvihdasten paras aika.

Jo jonkin aikaa silmien eteen odottamani "Napapiirin sankarit" katseltiin. Vaikea sanoa, pidinkö vai en. Filmi on kotimaisista kehutuin moneen vuoteen, mutta mielessäni kysyin miksi. Pohjoista rillumareita, mutta eikö se tehty jo useampi vuosikymmen sitten? Ja panivatko näyttelijät sittenkään sen h-kirjaimen ihan niihin kohtiin kuin vaikkapa Kaulaset?

Sunnuntai-iltapäivän ajanvietteenä puolisoni päätti lähteä mustikkaan ja minä tekemään ensi kaudeksi toista kylvölaatikkoa kesäkurpitsalle.

Keväällä väsätty kylvölaatikon prototyyppi on osoittautunut toimivaksi malliksi, kun "muumisoppaa" eli kesäkurpitsasosekeittoa on jo heinäkuussa saatu keittää pakastimeen enemmän kuin tähän aikaan yleensä.

Marjastajan saaliina pakasteeseen ei saatu mustikoita, vaan mansikkaostokset komeasti korvaavia vadelmia. Niitä rasioihin laittaessamme tuli syötyä jokunen.

Ei kommentteja: