perjantaina, maaliskuuta 18, 2011


Töihin lomailun lomassa


Kuten tapana on ollut, hiihtoloma vaihtuu välillä työseminaariksi SAKU:n Kuerkievarissa. Tänä vuonna seminaaripäivät ovat osuneet jo ensimmäiselle viikolle, keskiviikosta eteenpäin. Majoituspaikkamme on sen verran etäällä seminaaripaikasta, että olen kulkenut siellä autolla. Kun parina edellistalvena olemme vuokranneet lomakämppää Kuertunturin rinteestä, on matka kämpiltä seminaariin hoitunut helpoimmin hiihtäen.

Niinkuin muutaman kilometrin matkaa ei viitsisi nytkin hiihtää, kun päivisin on tullut tehtyä tähän saakka vähintään 30 kilometrin lenkkejä. Tai ehkä juuri siksi.

SAKUn kevätseminaari järjestetään omatoimista liikuntaharrastusta tukevaksi: ammattikoulutuksen ajankohtaisia kysymyksiä käsitelevät luennot ja kokoukset pidetään aamupäivisin ja iltaisin, ja iltapäivätunnit ovat käytettävissä hiihtoon, lasketteluun tai muuhun vastaavaan. Tosin niin tuulisilla säillä kuin tänäänkin oli, ei iltapäivä ole enää vuorokauden parasta hiihtoaikaa. Päivän mittaan yltyvä tuuli on ehtinyt aukeilla paikoilla tuiskuttaa ladut umpeen ja metsäisillä osuuksilla pudottaa puunroskaa ladulle melkein kotiseutujen malliin. Tänään vapaa tyyli olisi ollut järkivalinta, mutta kun ei tullut lähtiessä mieleen, niin perinteisellä tahkottiin.

Ei kommentteja: