tiistaina, elokuuta 31, 2010


Neljän kokouksen päivä


Työpäivään mahtui neljä ja puoli kokousta eikä juuri muuta. Kaksi kahvikupillista sentään ja ennenkokemattoman – ei ajallisesti vaan matkallisesti - pitkä linja-automatka vanhalta ammattikoulu ykköseltä ammattikoulu kakkoselle. Ajettiin vanhoista ajoista kertovien, karjalaisväestön ja tehdaspaikkakunnan kyseessä ollen sangen laajojen, tyyppitaloalueiden läpi.

Jälkimodernissa maailmassa kuuluu moittia kokouksia hukkaan heitettynä työaikana. Lienen tästä kirjoittanut ennenkin, mutta jos mukana on yksikin puheenvuoroonsa paneutunut, en sanoisi kokoontumista turhaksi.

Voidaan kokoontua sähköisten työkalujen avulla – eräiden valtion komiteoihin rinnastettavien toimielinten jopa suositellaan tekevän niin – mutta missä julkishallinnollinen toimija voi testata ajatuksia yhtä hyvin kuin kokoonnuttaessa konkreettisesti yhteen? "Facepalmit" ovat tuttua kauraa verkossa, mutta käytetäänkö niitä samoin perustein kuin pöydän ääressä pidettävässä kokouksessa? Onko virtuaalikokouksen osanottaja enemmän hurraamisensa suuntaa miettivä civis kuin asemansa edellyttämä päätöksentekijä?

Ei kommentteja: