sunnuntaina, elokuuta 22, 2010


Pyhäpäivän kotipuuhia


Hitaasti heränneen pyhäpäivän ohjelmana oli ruohonleikkuu ja huonekalun kokoaminen.

Kirjastohuoneen vanha työpöytä löysi hiljattain uuden kodin nuoren pariskunnan luota. Uusi, hyllyjen ja huoneen tilaratkaisun kannalta aiempaa asiallisempi ATK-pöytä, oli helppo koottava. Kuin Björkman olisi ilkkunut myöhään eilen tai varhain tänään postilaatikkoon kannettua Ikean tuhtia mainosvihkoa. Nelikohtaisen kokoamisohjeen termi tiituskiinnitys herätti hilpeyttä.

Pöytä on pieni ja sievä kuin käyttäjänsäkin.

Mahtaisiko kukaan tarvita koivumelamiinipintaisia mappihyllyjä? Kolme kappaletta 80-senttisiä ja yksi 60-senttinen. Omaksi saa, kunhan hakee pois.

Muistoja menneisyydestä


Aamulehden Asiat-liitteessä kirjoitettiin Panssariprikaatin alokasleiristä. Haastatellun pataljoonankomentajan nimi vaikutti tutulta. Nimen perusteella sama mies, joka panssarijääkärikomppaniaa varapäälliköidessään talven 1989 pääsotaharjoituksessa hymyä vaivoin pidätellen totesi: "Jos herrat haluavat osallistua taisteluun, sitä käydään tuolla suunnalla", kun vastavalmistuneet varusmiesjohtajat olivat ensin onnistuneet hukkaamaan itsensä kartalta ja sitten paremman tekemisen puutteessa ryhtyneet ammuskelemaan umpimähkään valopistooleillaan. Sama mies, joka kotiuttamispäivänä otti Karevaaran ja minut kyytiin pysäkiltä ja jätti rautatieaseman risteykseen, jossa silloin vielä oli huoltoasema ja kyseli vaikutelmia menneestä yhdestätoista kuukaudesta ja toivotti hyvää reserviä. Asiallinen mies paikallaan asialiitteessä.

Silloin aikanaan ei ollut blogeja tai muuta jokamiehenjulkaisemista - muistelen, että teekkaritupakaveri kerran kysyi oliko koulussani ollut CP/M- vai peräti MS-DOS-tietokoneita - mutta omasta alokasleiristäni heinäkuussa 1988 olisin kirjoittanut näin: "Sää on ollut jo pitkään helteinen. Ajoimme polkupyörillä Hätilään. Olemme viettäneet muutamia päiviä luonnon helmassa ampuen ja kalastellen ja nukkuneet teltoissa." Kalastellen?

Ei kommentteja: