sunnuntaina, kesäkuuta 06, 2010


Kylvösunnuntai


Kun uusi arkkipiispa oli radion kautta saateltu virkaansa, lähdimme piha-askareisiin. Loput keittiöpuutarhan istutukset salaatista maissiin ja porkkanasta kehäkukkaan tuli tehtyä. Nurmikon leikkuu oli neljäs tällä kasvukaudella.

Juuri leikkuun tultua valmiiksi yllätti sadekuuro. Tauko tuli sopivaan aikaan ja täytettiin kahvilla, jäätelöllä ja Hesarin sunnuntaisivuilla. Pentti Kourin nimen lukiessani ensimmäinen mieleen tullut sana oli kasinotalous. Periaatteessa olen kai jollakin tasolla tiedostanut, että 1980-1990-lukujen taitteen tapahtumat loivat suuren yleisön keskuudessa Kourista kuvan, jolla on sangen vähän tekemistä sen kanssa, millainen taloustieteilijä hän varsinaisesti oli. Hesarin artikkeli selvitti asiaa, joskin lehdelle ominaiseen tapaan ylisanoja ja viljellen ja henkilönpalvontaa ainakin sivuten.

Kissaveljekset pyrkivät auttamaan puutarhurin töissä möyhentämällä multaa ja tarjoamalla luonnonlannoitetta, mutta koska sellaista apua ei kaivata, sahasin viiden tuuman laudasta puutarhalehden suosittelemat suojat kylvörivien väleihin. Niiden pitäisi saada kasvimaa vaikuttamaan vähemmän kiinnostavalta kissan silmissä, kun vapaata kuopimistilaa on vain kapeiden kylvörivien verran.

Ei kommentteja: