torstaina, toukokuuta 13, 2010


Rovastikunnan kierros


Helatorstaina Sääksmäen rovastikunnassa pyöräiltiin perinteinen seitsemän kirkon lenkki. Vähän ennen aamuseitsemää lähdin polkemaan kohti Urjalaa. Kirkolla oli matkaan ilmoittautuvia oikein jonossa. Muutoinkin tuntui, että pyöräilijöitä olisi ollut matkassa enemmän kuin aikaisempina vuosina. Urjalasta suuntasin ysitien laitaa Kylmäkoskelle, sieltä Viialaan ja Metsäkansaan. Valkeakoskelle tultaessa valitsin hiukan pidemmän reitin ammattikoulun sivuitse. Takaisin Sääksmäen kautta. Lenkille tuli pituutta hieman yli 90 kilometriä.



Tuuli oli kohtalaista ja lämmintä. Kuten pyöräillessä yleensä, se tuntui olevan vastainen, jos ei käynyt suoraan takaa. Ajelin pienillä vaihteilla enkä pitänyt kiirettä. Pyörätielle päästyä ryhdyin viihdyttämään matkantekoa musiikilla. Zen Cafén resitointi vuosituhannen vaihteen tienoilta kuulosti pitkästä aikaa ihan asialliselta.

Sääksmäellä oli pakko venytellä. Olisi ollut viisasta jo aiemmin. Polvet kipeytyivät, mikä lienee muinaisten tatamisattumusten ja huonon luisteluhiihtotekniikan syytä.

Ei kommentteja: